T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 23 de juny de 2017

JAZZ ARTÍSTICA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1942
Orquestra de Capellades, continuaciĂł -amb el nom lleugerament canviat- de l'Orquestrina ArtĂ­stic Jazz. Ja Ă©s estrany que en aquells primers anys de la postguerra els hi deixessin posar la paraula Jazz en el nom de l'Orquestra ...
Segons recull el setmanari Igualada, del 10 d'Octubre de 1942, a començaments d'aquell mes va tenir lloc a Capellades la "Fiesta del Aspirantado y Benjaminas de Acción Católica", organitzat per MossÚn Miquel Espinosa. Transcric literalment una part de l'article:

Una de las cosas que llamó poderosamente la atención fué el magnífico desfile representativo de las labores campestres desde la siembra hasta la recolección, y en el que tomaron parte mås de doscientas comparsas. Formaban parte del mismo dos espléndidas carrozas, artísticamente construídas, una angarilla con los diversos frutos de la tierra, los arados y varios jinetes.
Aquesta informació i la foto són extretes del llibre Aventures i pintures. Josep Costa Solé. Capellades 1913-2003, de Joan Pinyol i Colom (Capellades: Ajuntament, 2014).

La part musical de l'esdeveniment va cĂłrrer a cĂ rrec de l'Orquestra Jazz ArtĂ­stica.
D'esquerra a dreta: Eugeni Farré i Gallart ("Saritu"), Ricard Rosich i Poch ("Teiu"), Joan Rovira i VallÚs ("Poteta"), Desconegut [en segon terme], Josep Roset i Poch, Ricard Balcells i Boloix ("Ricardito"), Desconegut [en segon terme], Xxx Ros, Josep Costa i Solé i Antoni Rigol i VallÚs.
Foto: Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1943 (1)
Postal i detall de la temporada 1943-1944. Dedueixo la data pel revers de la postal (imatge segĂŒent), doncs la cançó Tarde de fĂștbol s'havia publicat tot just l'any 1942, tal com es pot veure en la pĂ gina dedicada a l'autor, Josep Casas i AugĂ©.
A dalt: Josep Costa (trompeta), Eugeni Farré ["Saritu"] (jazzband) i Desconegut (trompeta)
Al mig: Antoni Rigol (trombĂł), Ricard Rosich ("Teiu") (piano) i Joan Rovira ["Poteta"] (saxo alt)
A baix: Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt i violĂ­) i Josep Roset (saxo tenor).
Foto: Rigol. Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1943 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1945 (1)
En processó, sortint de l'església de Capellades després de Missa. Trobo la foto interessant, amb molts detalls, que potser faria falta descarregar-la per veure'ls bé:
  • A la façana s'hi pot veure un parell o tres d'impactes de bala
  • El fotĂČgraf va captar, sense voler, suposo, el gest d'una dona jove traient-se la mantellina, just a la porta de l'esglĂ©sia
  • Sembla que a la processĂł nomĂ©s hi van homes, darrere un penĂł o bandera, i hi ha molta gent al voltant
  • AixĂ­ com abans de la guerra es veia molts barrets, ara nomĂ©s en veig un parell; hi ha alguna gorra i es veu molta boina (recordo que el meu pare en va dur mĂ©s o menys fins els anys 60)
  • A la dreta de la imatge hi ha uns quants guĂ rdies civils, un d'ells sense tricorni; una dona, amb una nena de la mĂ , s'inclina endarrera, comentant-li alguna cosa a un dels guĂ rdies, recolzada en ell, que amb les mans creuades davant l'escolta atentament: eren matrimoni, potser?
Davant del penĂł, obrint la comitiva, els mĂșsics, que identifico de darrere cap a davant, i d'esquerra a dreta:
Josep Roset (saxo tenor), Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt), Joan Rovira ["Poteta"] (saxo alt), Antoni Rigol (trombĂł), Josep Costa (trompeta), Desconegut (trompeta), Joan Roset i Vidal (platerets, fill d'en Josep Roset) i Desconegut (caixa).
Foto: Arxiu família de Josep Costa i Solé.


Any 1945 (2)
Aquesta foto semblaria feta durant el mateix esdeveniment que retrata la imatge anterior.
A l'esquerra, d'esquena, Desconegut; semblaria, per l'alçada, en Josep Costa, anant cap el seu lloc.
Asseguts: Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt) i Josep Roset (saxo tenor).
D'esquena, encara amb el contrabaix per desenfundar, Joan Vidal i Boix ("Ponet").
Es van desfer al acabar aquesta temporada o la segĂŒent; l'any 1947 algun dels components contribuiria a la formaciĂł de l'Orquestra Xarvis Club.
Foto: Arxiu Joan Escala i Jorba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!