T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 3 de febrer del 2015

MODERNA (AMER)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1942 (1)
Cobla-orquestra d'Amer, fundada l'any 1941, procedent de la fusiĂł de la Cobla-orquestra La Catalana i de l' Orquestrina Amer Jazz.
BonĂ­ssima la definiciĂł del personal artĂ­stic: ELEMENTOS COOPERADORES. S'indica tambĂ©, i aixĂČ era important a l'Ăšpoca, que disposen de transport propi.
Aquest dĂ­ptic es va fer amb un disseny molt acurat l'any 1941, essent perĂČ el debut la temporada 1942-1943. La fotografia Ă©s de l'estudi gironĂ­ Barber, i la impressiĂł es va fer a "Artes GrĂĄficas Progreso" de Santa Coloma de Farners.
Fotos: Arxiu Rosa Serrallonga.


Any 1942 (2)
Detall de la tercera pĂ gina del dĂ­ptic. Expresso els instruments que tocaven a la Cobla i al Ball o Concert.
Darrere: Pere Serra i Masoliver ["Geroni"] (contrabaix i trombó) i Gaspar Giralt i Rich ["Gasparet"] (fiscorn i jazzband, i també representant)
Al mig: Pere Buxó i DomÚnech (flabiol, piano, saxo alt i bandoneó, i també director)*, Esteve Vila i Padrosa (tible, saxo alt i clarinet) i Joan Fontàs i Riera ["Marxant"] (tenora, saxo tenor, clarinet i violí)
Davant: Àngel Piñana i Guitart ["Àngel Santantoni"] (tenora, saxo alt i violĂ­), LluĂ­s Monserrat i AbellĂ  ["Sabonaire"] (tible, saxo alt, clarinet i violĂ­), Joan FontĂ s i Casas ["Jan de la Teta"] (fiscorn, trombĂł i bandoneĂł) i Pere Rabaseda i Serrallonga ["Llebre"] (trompeta).
M'hi jugaria alguna cosa que els vestits i llacets eren proporcionats per l'estudi fotogrĂ fic, doncs els he vist en diverses formacions d'aquests anys 40.
* Personal: les primeres notes en un llibre de Solfeig que vaig cantar, les vaig fer amb ell, vaig anar-hi dos anys i me'n vaig cansar -no tornaria a estudiar Solfeig fins els 19 anys- ; regentava un CafĂš i donava classes de Solfeig i Piano; gran mĂșsic, que hauria anat per concertista de piano, de no haver-se estroncat la seva carrera per la Guerra Incivil Espanyola.
Foto: Arxiu Rosa Serrallonga.


Any 1942 (3)
La foto, llàstima que estigui incompleta, deu ser feta molt poc després de la fundació.
Darrere: Pere Rabaseda ("Llebre"), Joan FontĂ s ("Jan de la Teta"), Pere Serra ("Geroni") i Gaspar Giralt ("Gasparet")
Davant: Esteve Vila, Joan FontĂ s ("Marxant"), Àngel Piñana ("Àngel Santantoni") i Pere BuxĂł.
Dedueixo, per la foto de presentaciĂł, que aquĂ­ encara eren 9 mĂșsics, per tant el 2n tible, que surt parcialment i que devia fer tambĂ© el flabiol, deu ser en LluĂ­s Monserrat ("Sabonaire").
Foto: Arxiu Antoni DomĂšnech.


Any 1943
La segona temporada es va incorporar en Pere Borrell i Vicens, trompeta, i possiblement també vocalista. Per confegir el cartell, l'Impremta Barnés de Palamós va fer servir la fotografia de Barber de l'any anterior, afegint-hi la fotografia destacada de Pere Borrell, i fent esment de la seva procedÚncia de la Cobla-orquestra As d'AnglÚs, que en aquells moments, i des de feia anys, gaudia de molt prestigi.
La segĂŒent temporada hi va haver una escissiĂł que va donar lloc a la creaciĂł de dues noves formacions amerenques, la Cobla-orquestra La Principal Amerense i la Cobla-orquestra VictĂČria, de manera que en aquells primers temps de postguerra hi havia a Amer tres Cobles-orquestra.
Foto: Arxiu MÂȘ MercĂš Vila.


Any 1947
En aquest original cartell hi reconec, a dalt de tot, al mig, el cantant, Pere Duran i ClarĂ  ("MachĂ­n"). Al centre, a baix, Pere BuxĂł, pianista i director. A dalt de tot, a l'esquerra, hi trobem en Pere FontĂ s i Puig* (aquĂ­ devia ser el seu debut, doncs comptava nomĂ©s amb 14 anys). Seguint cap a sota, Joan Gamell i Miquel, Joan Juanola i SiquĂ©s i el representant, a mĂ©s de mĂșsic, Josep Cullell i Serrat ("Pitu Concs"), tot i que l'impressor es devia equivocar i hi va posar Josep Serrat Cullell. A la columna de la dreta, de dalt a baix: Pere Borrell, Antoni Rabaseda i BassĂ , Pere Serra ("Geroni") i Joan FontĂ s ("Marxant"), pare d'en Pere FontĂ s, i tambĂ© representant.
El cartell es va fer servir tambĂ© per la segĂŒent temporada 1948-1949, canviant l'any.
* En Pere FontĂ s va ser el mestre amb qui vaig cursar tot el Solfeig, erem veĂŻns, a Amer, i tenia una paciĂšncia de sant. Sempre li he estat agraĂŻt pels valors musicals [i alguns no musicals] que em va inculcar, i vĂ rem ser amics fins a la seva  sobtada mort l'any 2002.


Any 1948
Imatge presa a l'entorn dels paratges del Restaurant La Deu, d'Olot.
En segon terme identifico: Joan FontĂ s ("Marxant"), Joan Gamell i Pere Borrell
A davant: Pere Duran ("MachĂ­n"), Pere FontĂ s, Josep Cullell ("Pitu Concs") i Antoni Rabaseda.
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.


Any 1949 (1)
Cartell amb "gran violinada". Els components sĂłn, si fa o no fa, els de mateixos de 1947, amb la incorporaciĂł del vocalista Josep Teixidor i TomĂ s. AquĂ­ sĂ­ que estĂ  ben posat el nom d'en Josep Cullell i Serrat ("Pitu Concs").
Al mig: Pere BuxĂł
Al voltant, començant per baix a l'esquerra i seguint en sentit horari: Antoni Rabaseda, Josep Cullell ("Pitu Concs"), Joan Juanola, Josep Nogué i Xirgo, Pere Duran ("Machín"), Joan Fontàs ("Marxant"), Joan Gamell, Pere Fontàs, Joan Fontanella i Gispert i Josep Teixidor.
El segon cartell Ă©s de l'arxiu de MÂȘ MercĂš Vila.


Any 1949 (2)
Darrere: Pere FontĂ s i Antoni Rabaseda
Al mig: Joan Juanola, Josep Nogué, Josep Cullell ("Pitu Concs"), Joan Fontanella i Josep Teixidor
Davant: Joan FontĂ s ("Marxant"), Benet Giralt ("Benet Cabravia", era el xofer), Joan Gamell i Pere BuxĂł.
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.


Any 1949 (3)
Els que siguin d'Amer reconeixeran, darrere dels mĂșsics, la volta que hi ha entre Can Mont i Can Boles, amb els arbres de la Rambla del Monestir al fons.
En darrer terme: Joan FontĂ s ("Marxant"), Joan Gamell [nomĂ©s se li veu una mica la cara] i Josep Moret i Balaguer
En segon terme: Joan Fontanella, Josep Cullell ("Pitu Concs"), Pere FontĂ s i Antoni Rabaseda
A davant: Joan Juanola [dret], Josep Teixidor i Pere Duran ("MachĂ­n").
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.


Any 1949 (4)
Cercavila de la "Festa dels Vells" a ple sol, i podria ser que la foto s'hagués fet el mateix dia que l'anterior.
Es pot reconĂšixer bĂ© els segĂŒents mĂșsics:
Darrere de tot: Pere DurĂĄn ("MachĂ­n") [saxo tenor], un que queda tapat per la partitura (possiblement sigui Joan Juanola [clarinet]), i un que nomĂ©s se li veu un troç de cap, perĂČ que Ă©s en Joan FontĂ s ("Marxant") [saxo alt, crec]
En segon terme: Joan Gamell [trompeta] i Josep Moret [trompeta]
Davant: Josep Cullell ("Pitu Concs") [platerets], Joan Fontanella [fiscorn], Pere FontĂ s [trombĂł] i Antoni Rabaseda [fiscorn]
Foto: Arxiu Antoni DomĂšnech.


Any 1951 (1)
Cartell amb l'autocar, i amb les sigles G.O.M. (Gran Orquesta Moderna) ben visibles. Amb l'ajuda d'en Joan Riera, identifico:
A baix: Joan Gamell, Joan Riera i Garriga ("Nin" amb qui vaig estar cinc anys a la Cobla-orquestra MĂ xim's), Antoni Rabaseda, Josep Cullell ("Pitu Concs"), que fa el gest de mirar l'hora, Pere Duran ("MachĂ­n") i Pere FontĂ s
A dalt de l'autocar: Joan Daranas, Desconegut, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Eusebi GĂŒell i Pons ("Cucut") i Joan FontĂ s ("Marxant").
Cartell: Arxiu Joan Riera.


Any 1951 (2)
Detall del trio de ritme que, amb l'entrada de Joan Riera, s'estrenava aquella temporada.
D'esquerra a dreta: Pere FontĂ s, Joan Riera ("Nin") i Antoni Rabaseda.
Foto: Arxiu Isabel Rabasseda.


Any 1952 (1)
A les escales de la Font Picant, d'Amer.
De dalt a baix: Joan Riera ("Nin"), Josep ("Pitu") AnadĂłn, Joan Gamell, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Pere Duran ("MachĂ­n"), Joan Juanola, Joan FontĂ s ("Marxant"), Joan Daranas, Antoni Rabaseda, Francesc Codina i TrĂ fach ("Paco Pic", fill de Francesc Codina i Moner, amb qui compartia el mateix sobrenom), Pere FontĂ s i Esteve Brull i Vila.
Cartell: Arxiu Joan Riera.


Any 1952 (2)
Tocant penjats a les roques, a l'Aplec de Santa BrĂ­gida (Febrer de 1952). Poso l'alineaciĂł basant-me en les identitats del cartell anterior.
Darrere: Joan Gamell (trompeta), Antoni Rabaseda (fiscorn), Pere FontĂ s (fiscorn) i Joan Riera ["Nin"] (contrabaix)
Davant: Joan Daranas (trompeta), Esteve Brull (tible), Àngel Piñana ["Àngel Santantoni"] (tible), Joan FontĂ s ["Marxant"] (tenora) i Pere Duran ["MachĂ­n"] (tenora).
La dona que estĂ  al costat esquerra de la Cobla podria ser Pilar Moner i BuxĂł, mare dels meus amics Josep i Enric Llauger i Moner. Crec que aquĂ­ estava embarassada d'aquest darrer.
Foto: Arxiu Antoni DomĂšnech.


Any 1953 (1)
Fent Ball a Sant Celoni. Possiblement finals de la temporada 1952-1953, doncs en el cartell segĂŒent hi ha canvis en la plantilla, com per exemple en "Paco Pic" o l'Eusebi GĂŒell.
Darrere: Francesc Codina ("Paco Pic") [contrabaix], Joan Gamell [trompeta], Joan Daranas [trompeta], Joan Riera ("Nin") [trombĂł], LluĂ­s Palet i Pou [trombĂł] i Eusebi GĂŒell ("Cucut") [trombĂł]
Davant: Joan ("Nitu") Fabra i Bassegoda [piano], Manel Duran i ClarĂ  ("Manel Llosses") [bateria], Joan Juanola [saxo tenor], Pere Duran ("MachĂ­n") [saxo tenor], Esteve Brull [saxo alt] i Àngel Piñana ("Àngel Santantoni") [saxo alt].


Any 1953 (2)
Cartell de la temporada 1953-1954.
A dalt: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Antoni Rabaseda, Josep Xarbau i Fernando [eren temps en que no es feia servir Ferran] ("Nando") BassĂ  i GĂŒell
Al mig: Vicenç Gatius i Mayolas, Pere Duran ("MachĂ­n") i Joan Riera ("Nin")
A baix: Josep OllĂ© ("Pitu de Salt"), Joan Juanola, TomĂ s BahĂ­ i MartĂ­ i Manel Duran ("Manel Llosses").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1953 (3)
Mollet de Peralada, 6 d'Agost de 1953.
Seguint el sentit horari, començant per l'esquerra: Josep Xarbau, TomĂ s BahĂ­, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Vicenç Gatius, Joan Juanola, Antoni Rabaseda, Pere Duran ("MachĂ­n"), Josep OllĂ© ("Pitu de Salt"), Manel Duran ("Manel Llosses"), Fernando ("Nando") BassĂ  i Joan Riera ("Nin").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1953 (4)
Mollet de Peralada, 6 d'Agost de 1953.
A l'esquerra: Josep Xarbau [piano, que no es veu del tot], Pere Serra ("Geroni") [percussiĂł]
Darrere: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni") [contrabaix], Fernando ("Nando") BassĂ  (trompeta), Vicenç Gatius [trompeta], Joan Riera ("Nin") [percussiĂł] i Antoni Rabaseda [trombĂł]
Davant: Pere Duran ("MachĂ­n") [cantant i saxo tenor], Joan Juanola [saxo tenor], TomĂ s BahĂ­ [saxo alt] i Josep OllĂ© ("Pitu de Salt") [saxo alt].
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1953 (5)
Festa de Sant Corneli (Amer), el 16 de Setembre de 1953.
Darrere: Fernando ("Nando") BassĂ , Vicenç Gatius, Manel Duran ("Manel Llosses"), Joan Riera ("Nin"), Josep Xarbau i Pere Serra ("Geroni")
Davant: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni") [una mica incĂČmoda la posiciĂł, no?], TomĂ s BahĂ­, Joan Juanola, Josep OllĂ© ("Pitu de Salt") i Pere Duran ("MachĂ­n").


Any 1954 (1)
Constantins, 22 de Gener de 1954.
Darrere: Joan Juanola, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Pere Duran ("MachĂ­n"), Manel Duran ("Manel Llosses"), Benet Giralt ("Benito Cabravia", xofer) i Fernando ("Nando") BassĂ 
Davant: Pere Borrell, Vicenç Gatius, Tomàs Bahí, Antoni Rabaseda i Joan Riera ("Nin")
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1954 (2)
Santa BrĂ­gida (Amer), 1 de Febrer de 1954.
Darrere: Pere Borrell, Vicenç Gatius, Manel Duran ("Manel Llosses"), Desconegut (bolo, de Salt) i Fernando ("Nando") BassĂ 
Davant: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), TomĂ s BahĂ­, Josep OllĂ© ("Pitu de Salt") i Pere Duran ("MachĂ­n").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1954 (3)
Cartell signat per Triola, i detall, de la temporada 1954-1955.
Els dos mĂșsics de dalt: Vicenç Gatius i Antoni Rabaseda
Cinc mĂșsics en diagonal, de baix a dalt: Pere Borrell, Joan Riera ("Nin"), Pere Duran ("MachĂ­n"), TomĂ s BahĂ­, Manel Duran ("Manel Llosses") i Fernando ("Nando") BassĂ 
Els tres mĂșsics de sota: Josep Coma i Urgell ("Josep de Pekin"), Josep Serrat i Gurt ("Josep BernadĂ­", que a finals dels 70 em va deixar uns mesos la seva tenora per començar-la a aprendre -ell ja no feia de mĂșsic, treballava en un Banc-, mentre  jo no poguĂ©s obtenir la meva) i Francesc Codina ("Paco Pic").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1954 (4)
A la Festa Major de Sant Miquel de Sacot o La Cot, amb unes sabates ben llampants, el dia 2 de Maig de 1954.
Darrere: Vicenç Gatius, Pere Borrell, Antoni Rabaseda, Joan Riera ("Nin") i Fernando ("Nando") Bassà
Davant: Francesc Codina ("Paco Pic"), Josep Serrat ("Josep BernadĂ­"), TomĂ s BahĂ­, Josep Coma ("Josep de Pekin") i Pere Duran ("MachĂ­n").
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.


Any 1954 (5)
Era costum en molts pobles de La Garrotxa que la Cobla-orquestra cantés un vilancet (denominat sovint, de manera inexacta, villancet, i que aleshores se'n deia també villancico) davant de l'església o de la creu del terme, després d'acompanyar l'Ofici i una processó. En la mateixa Festa Major de La Cot que esmento en la foto anterior aquí els veiem en acció.
D'esquerra a dreta: Antoni Rabaseda, Francesc Codina ("Paco Pic"), Josep Coma ("Josep de Pekin"), Joan Riera ("Nin"), Pere Duran ("MachĂ­n"), Josep Serrat ("Josep BernadĂ­") i TomĂ s BahĂ­.
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.
.

Any 1954 (6)
Tocant sardanes a la Festa Major de Sant Hilari Sacalm, el 31 d'Agost de 1954.
Darrere: Vicenç Gatius, Pere Borrell, Antoni Rabaseda, Joan Riera ("Nin") i Fernando ("Nando") Bassà
Davant: Francesc Codina ("Paco Pic"), Josep Serrat ("Josep BernadĂ­"), TomĂ s BahĂ­, Josep Coma ("Josep de Pekin") i Pere Duran ("MachĂ­n").
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.


Any 1954 (7)
Darrere: Vicenç Gatius, Pere Borrell, Antoni Rabaseda, Joan Riera ("Nin") i Fernando ("Nando") Bassà
Davant: Francesc Codina ("Paco Pic"), Josep Serrat ("Josep BernadĂ­"), TomĂ s BahĂ­, Josep Coma ("Josep de Pekin") i Pere Duran ("MachĂ­n").
Foto: Arxiu Antoni DomĂšnech.


Any 1955 (1)
Sant Hilari Sacalm, 24 d'Abril de 1955. En plan "gran violinada".
Darrere de tot, assegut, perquĂš no toca, Desconegut i Pere Borrell a l'acordiĂł.
Davant: Fernando ("Nando") BassĂ , Antoni Rabaseda, Joan Riera ("Nin"), TomĂ s BahĂ­, Francesc Codina ("Paco Pic"), Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Vicenç Gatius i Pere Duran ("MachĂ­n"), que no tocava.
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1955 (2)
Sant Hilari Sacalm, 24 d'Abril de 1955. AixĂČ sĂ­ que era fer de mĂșsic: asseguts! (amb excepciĂł del contrabaixista, Ă©s clar).
Darrere: Fernando ("Nando") BassĂ , Pere Borrell, Vicenç Gatius i Joan Riera ("Nin")
Davant: Francesc Codina ("Paco Pic"), Antoni Rabaseda, Pere Duran ("MachĂ­n"), Desconegut, TomĂ s BahĂ­ i Àngel Piñana ("Àngel Santantoni")
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1955 (3)
AnglĂšs, 26 de Juny de 1955.
Darrere: Vicenç Gatius, Pere Borrell, Antoni Rabaseda, Joan Riera ("Nin") i Francesc Codina ("Paco Pic")
Davant: Fernando ("Nando") BassĂ , Pere Duran ("MachĂ­n"), TomĂ s BahĂ­, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni") i Josep OllĂ© ("Pitu de Salt").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1955 (4)
Olot, 18 de Desembre de 1955.
Darrere: Fernando ("Nando") BassĂ , Pere Borrell i Joan Riera ("Nin")
Davant: Josep OllĂ© ("Pitu de Salt"), TomĂ s BahĂ­ i Àngel Piñana ("Àngel Santantoni").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1955 (5)
Olot, 18 de Desembre de 1955.
Darrere: Fernando ("Nando") BassĂ , Pere Borrell i Joan Riera ("Nin")
Davant: Josep OllĂ© ("Pitu de Salt"), TomĂ s BahĂ­ i Àngel Piñana ("Àngel Santantoni").
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1955 (6)
Olot el 18 de Desembre de 1955.
Antoni Rabaseda [bateria], Francesc Codina ("Paco Pic") [contrabaix], Pere Duran ("Machín") [cantant, amb el micro penjant del sostre ...], Fernando ("Nando") Bassà [trompeta], Josep Ollé (Pitu de Salt") [saxo tenor] i Tomàs Bahí [saxo alt].
Foto: Arxiu Antoni Rabaseda.


Any 1958 (1)
Hi ha un violinista molt jove, en el centre de la imatge, i a sota una inscripciĂł que diu:
Con la revelaciĂłn actual, el joven solista PARES

Es tracta d'en Pere Parés, que ja de ben jove era un extraordinari violinista.
D'esquerra a dreta hi tenim: TomĂ s BahĂ­, Fernando ("Nando") BassĂ , Joan Riera ("Nin"), Pere Duran ("MachĂ­n"), Joan ParĂ©s i Masachs ("Joan Zai"), Pere ParĂ©s i ClarĂ  ("Pere Zai", fill d'en Joan) [pel qui llegeixi aixĂČ i no sigui d'Amer: aquests dos darrers sĂłn el pare i el germĂ  del mĂ­tic tiblaire Joan ParĂ©s i ClarĂ  ("Joan Zai")], Jaume Sanglas i Casas, Desconegut [podria ser Baldiri Colomer i Codony], Pere Ferrer i Orra (fill del conegut tiblaire Josep MÂȘ Ferrer i Font), Josep ("Pepet") Sanglas i Casas i Àngel Piñana ("Àngel Santantoni").
El dia 21 de Juliol van actuar al Casino Guixolense de Sant Feliu de GuĂ­xols. De matinada, quan tornaven cap a casa al passar per Llambilles van xocar amb un arbre, i a conseqĂŒĂšncia de l'accident va morir en Pere Duran ("MachĂ­n"), quedant uns quants mĂșsics mĂ©s ferits de diversa consideraciĂł, i perdent la major part de l'instrumental. Es pot trobar una crĂČnica de l'accident en aquestes dues pĂ gines del diari Los Sitios del dia 22 de Juliol de 1958: pĂ gina 1 i pĂ gina 4.
Cartell: Arxiu Joan Riera.


Any 1958 (2)
Sant Aniol de Finestres, 21 de Setembre de 1958.
Darrere: Desconegut [podria ser Baldiri Colomer i Codony], Jaume Sanglas, Fernando ("Nando") BassĂ , TomĂ s BahĂ­ i Josep ("Pepet") Sanglas
Davant: Ramon Expósito i Noguer ("Ramon de Sant Julià"), Joan Parés ("Joan Zai") i Pere Parés ("Pere Zai")
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1958 (3)
A Sallent, el dia 13 d'Octubre de 1958.
Darrere: Fernando ("Nando") BassĂ , Ramon ExpĂłsito ("Ramon de Sant JuliĂ "), Joan ParĂ©s ("Joan Zai"), Pere ParĂ©s i Santiago Salip i Aiguader
Davant: Josep ("Pepet") Sanglas, Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), Joan Riera ("Nin"), TomĂ s BahĂ­ i Pere BuxĂł.
Foto: Arxiu Miquel Sanglas i Rich.


Any 1961
A dalt: Hilari ("Lari") Garcia i Sala (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra AtlĂ ntida), i baixant:
Josep Brugués i Feliu i Joan Parés i Clarà ("Joan Zai")
Josep ("Pepet") Sanglas, Ferran ("Nando") BassĂ  i Joan FontĂ s ("Patllari", de TortellĂ )
Salvi Bach i Planas, Desconegut (era un trompeta de Salitja) i Antoni Cicres i DomĂšnech.
I el cantant, Ramon Ferrer.
Em comenta l'Antoni Cicres que aquella temporada, tot i que no surt a la foto, va actuar amb ells en Jaume Sanglas. Pel quÚ he pogut averiguar, en Jaume també anava a l'autocar quan van patir l'accident, i suposo que les seves raons tindria per no voler sortir a les fotos.
Cartell: Arxiu Antoni Cicres i DomĂšnech.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!