T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 9 de febrer del 2015

ELS ANGELETS (Castellar del VallĂšs)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1905
Orquestra formada al Cercle Castellarenc, de Castellar del VallĂšs cap a l'any 1895. En un principi no tenia cap nom en especial, i una notĂ­cia apareguda a la publicaciĂł literĂ ria castellarenca LaletĂ nia sobre la festa de Sant Isidre de 1908 esmenta un ball al cafĂš de «La Ruixadora» a cĂ rrec de l'Orquestra La Castellarenca; altres testimonis diuen que se la coneixia com a Orquestra de Castellar. Va ser mĂ©s endavant que la gent els va començar a anomenar Els Angelets, segons sembla de forma irĂČnica degut a que tots els seus components eren ja força grans. L'Ășnic element jove era el contrabaixista Pere Marra. Algun testimoni tambĂ© explica que tots els components eren castellarencs excepte un que era de Sabadell.
Segons el contrabaixista citat, Pere Marra (que no surt a la foto, doncs va entrar l'any 1907), els components eren els segĂŒents:
Darrere: Miquel "del Brunet" [contrabaix], Isidre Valls ("Sidro") [fiscorn], Ermengol Valls ("Mariquildo") [1er cornetĂ­], Joan Rocavert ("EsquerrĂ ") [2n cornetĂ­], Joaquim Vilanova ("Quim de Sant Cugat") [1er clarinet] i Josep Ossul ("L'Eruga") [2n clarinet]
Davant: "L'Avi Xacó" [violí director*], J. Aguilar [1er violí, de Sabadell, que també feia de director*], Gabriel Gili ("el Xacó") [2n violí] i Jacint Farell [flautí].
* Una teoria meva que no he pogut comprovar Ă©s que el director d'una Orquestra, en aquella Ăšpoca, quan posava per una foto posava l'arquet tocant a terra.
Tota aquesta informació l'extrec de l'article Los Hidalgos del Vallés i les primeres orquestres castellarenques, de Roger Rocavert i Joan Grau.
Es van dissoldre cap a 1912 per manca de relleu generacional.
Foto: A. Soldevila. Arxiu de Joan Roca i Rovira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!