T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimecres, 25 de febrer del 2015

LOS 4 ORTEGAS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1962
Conjunt de Blanes, dels que tocaven gairebĂ© cada dia durant la temporada alta a la Costa Brava i el Maresme. Estava format per quatre mĂșsics de la famĂ­lia Ortega, d'aquĂ­ el nom.
Tots eren fills i nebots de mĂșsics, i provenien de Guadix (Granada), on havien estudiat a l'Escola de MĂșsica local. Els germans JosĂ© i Manuel Ortega i el seu cosĂ­ Narciso FernĂĄndez van venir a viure a Blanes, i al cap d'un temps, procedent de la seva feina a Renfe a Madrid i Tarragona tambĂ© ho va fer l'Antonio Luis, germĂ  d'en Narciso; tots tenien prous coneixements musicals per formar un conjunt, i aixĂ­ ho van fer el mes de Maig de 1962, triant el nom a partir dels seus vincles familiars: Los 4 Ortegas. Segons m'explica l'Antonio Luis, el Jutge de Blanes els hi va deixar una dependĂšncia dels Jutjats per assajar i guardar els instruments.
Eren uns temps bons per actuar a la Costa, i el seu Ă mbit era Lloret, Blanes, Tossa de Mar, Tordera, Malgrat, Pineda, etc., i de vegades a dalt d'un petit vaixell turĂ­stic que feia ruta per la Costa Brava, on durant tota la jornada alternaven la feina d'anar tocant amb un bon plat de peix fregit i bon vi, que no Ă©s mala manera de treballar !
D'esquerra a dreta: Antonio Luis Fernåndez Ortega (guitarra baixa), Narciso Fernåndez Ortega (cantant, guitarra baixa i percussió), Manuel Ortega Montoya (bateria i percussió) i José Ortega Montoya (saxo i clarinet).


Any 1963
Al cap d'un temps Narciso Ortega va deixar el grup, i al seu lloc va entrar-hi una noia (cantant) i el seu xicot, que no sé quin instrument tocava, i que a més era el seu representant.
En aquesta foto, feta als jardins de l'hotel Don Juan, de Tossa de Mar, on tocaven a diari durant sis mesos, els components sĂłn:
Darrere: José Ortega Montoya (saxo i clarinet), Manuel Ortega Montoya (bateria i percussió), Antonio Luis Fernåndez Ortega (guitarra baixa) i Desconegut
Davant: Desconeguda (cantant).
L'any 1965 el Conjunt es va desfer, doncs en Manuel Ortega, en JosĂ© Ortega i l'Antonio Luis FernĂĄndez van incorporar-se a la Banda Municipal de MĂșsica de Sabadell (aleshores AgrupaciĂł Municipal de MĂșsica de Sabadell), de la qual en Manuel en va ser Director a partir de l'any 1981, substituint Adolf CabanĂ© i Pibernat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!