T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimarts, 17 de desembre de 2013

YOUNG - JAZZ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1928 (1)
Orquestrina d'Olot, formada l'any 1928. En aquesta postal de presentaciĂł, de la qual en faig un detall, hi tenim, d'esquerra a dreta: Desconegut (jazzband), Ignasi Sala i SibidĂ­ (banjo), Desconegut (violĂ­), Joan Ribas i Massegur (piano), NarcĂ­s Salgueda i Pascual (violĂ­) i Miquel Prat i Forga [?] (violoncel).
Foto: Arxiu Jaume VallmajĂł i Madrenas.


Any 1928 (2)
Revers de la postal anterior, on a més del text de presentació hi consta el nom del representant, Joan Ribas, i el dels impressors: Aubert.
Foto: Arxiu Jaume VallmajĂł i Madrenas.


Any 1931
Aquí els veiem a l'escenari del Casino (Cercle Olotí). Els hi poso uns sobrenoms -en castellà, que feia més gràcia- amb quÚ eren anomenats pels més coneguts.
Els tres de l'esquerra: Joan Forga ["Valiente"] (jazz-band), Joan Aubert i Nadal ["Abierto"] (saxo alt) i Joan Bassols i Benosa ["LĂĄsticos"] (trompeta)
Els tres del mig: Iu BarberĂ­ i Bartrina ["Ivito"] [?], Joan Ribas i Massegur ["Maiestro"] (piano) i Ignasi Sala i SibidĂ­ (banjo)
El que estĂ  sol a la dreta: Joan Torrent ["Torriente"] (violĂ­) [?] (violĂ­).
Els hi deien l'Orquestra dels cinc Joans, i explica la crĂČnica d'una actuaciĂł al Centre Fontanella al diari El Despertador (18 de Juliol de 1931, pĂ gina 5) que sovint anaven vestits de blanc (no Ă©s el cas de la foto), i que entre ballable i ballable moltes vegades explicaven acudits (força dolents, diu el cronista); en poso un dels molts que explica l'article:

— Veiam — diu el noi Abierto [Joan Aubert] — Sabeu en quĂš s'assembla el meu pare [Pere Aubert] amb Catalunya, durant els moments actuals? Doncs en que a Catalunya, ara, Estatut; i el meu pare Ă©s... tutut.

Foto: Arxiu Joan Bassols i Dorca, nét del trompetista.


Any 1931
Anunci que sortia al diari El Despertador, d'Olot, el 18 de Gener de 1931, amb dibuix de l'artista olotí Vicenç Solé-Jorba.
El text, humorístic, no té desperdici.


Any 1932 (1)
Anunci de la Revetlla de Sant Pere que es feia el dia 28 de Juny de 1932 al Centre Fontanella, d'Olot. Compartien cartell amb la Cobla-orquestra La Principal Olotina. Els dibuixos són de Vicenç Solé-Jorba.
Cartell: Impremta Aubert. Arxiu Municipal d'Olot.


Any 1932 (2)
Detall del cartell anterior.
Van estar actius fins l'entrada de la guerra civil.
Dibuix: Vicenç Solé-Jorba. Arxiu Municipal d'Olot.


Anys 30
LĂ mina de cartolina amb un rĂštol daurat: ESPECTACLE YOUNG-JAZZ. Faig tambĂ© un detall, per veure millor els mĂșsics, encara que, malauradament, no els puc identificar a tots.
En segon terme: Joan Ribas i Massegur (piano),  Joan Forga [?] (jazz-band) i Desconegut (helicĂł)
Asseguts en cadires: Desconegut (trompeta), Joan Bassols i Benosa (trompeta), Ignasi Sala i SibidĂ­ (saxo alt), Joan Torrent (saxo alt) i Joan Aubert i Nadal (saxo tenor)
Dirigint: Iu BarberĂ­ i Bartrina.
A destacar que formen amb deu mĂșsics.
Foto: Miquel Vilardell i Colomer. Arxiu FamĂ­lia Moli - Aubert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!