T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 13 de desembre de 2013

THE YANKYS BOYS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1934 (1)
Orquestrina de Montblanc formada per joves mĂșsics d'entre 17 i 19 anys procedents de la Cobla-orquestra Maseras i de l'Orquestra AmorĂłs.
A la imatge podem veure l'anunci aparegut al programa de la Festa Major de Montblanc de 1934. TĂ© la particularitat de que posa YANKY i no YANKYS, potser per error d'impremta, o potser era el nom original. TambĂ© s'observa la diferenciaciĂł entre director i representant, funcions que passaria a exercir nomĂ©s Josep MÂȘ Gomis al cap de poc temps.
Foto: Arxiu Antoni RosellĂł.


Any 1934 (2)
Cartell amb fotos de Torres Pons.
Foto: Arxiu Ramon Maria Rué i Roig.


Any 1934 (3)
Detall superior del cartell.
D'esquerra a dreta: Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet), Eloi Dalmau i Marsal (helicĂł i contrabaix), Josep PallĂ s i CausĂ­ (trombĂł), Joan AbellĂł (trompeta i violĂ­), Josep Romeu i Badia (bateria i violĂ­), Josep MÂȘ Gomis i DomĂ­nguez (piano, fiscorn, director i representant), Josep MÂȘ RosellĂł i Garriga (saxo alt, clarinet i violĂ­), AgustĂ­ CausĂ­ i Marsal (saxo tenor i clarinet) i Ramon RuĂ© i Perramon (trompeta).
Foto: Torres Pons. Museu Comarcal de la Conca de BarberĂ .


Any 1934 (4)
Detall inferior del cartell.
Darrere: Eloi Dalmau i Marsal (helicĂł i contrabaix), Josep Romeu i Badia (bateria i violĂ­) i Josep MÂȘ Gomis i DomĂ­nguez (piano, fiscorn, director i representant)
Davant: Josep PallĂ s i CausĂ­ (trombĂł), Joan AbellĂł (trompeta i violĂ­), Ramon RuĂ© i Perramon (trompeta), Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet), AgustĂ­ CausĂ­ i Marsal (saxo tenor i clarinet) i Josep MÂȘ RosellĂł i Garriga (saxo alt, clarinet i violĂ­).
Foto: Torres Pons. Museu Comarcal de la Conca de BarberĂ .


Any 1935 (1)
Cartell i detall de la temporada 1935-1936.
Darrere: Josep Romeu i Badia (bateria i violĂ­) i Josep MÂȘ Gomis i DomĂ­nguez (piano, fiscorn, director i representant)
Davant: Josep PallĂ s i CausĂ­ (trombĂł), Joan AbellĂł (trompeta), Ramon RuĂ© i Perramon (trompeta), Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet), AgustĂ­ CausĂ­ i Marsal (saxo tenor i clarinet) i Josep MÂȘ RosellĂł i Garriga (saxo alt, clarinet i violĂ­).
Han passat de nonet a octet, doncs no hi ha el contrabaixista de les primeres fotos, Eloi Dalamau i Marsal.
Foto: Niepce. Arxiu Ramon Maria Rué i Roig.


Any 1935 (2)
Fotografia original que es va fer servir pel cartell anterior.
Foto: Niepce. Arxiu Comarcal de la Conca de BarberĂ . Fons J.R.


Any 1936
D'esquerra a dreta: Josep MÂȘ Gomis i DomĂ­nguez (piano, fiscorn, director i representant), Josep Romeu i Badia (bateria i violĂ­), Josep MÂȘ RosellĂł i Garriga (saxo alt, clarinet i violĂ­), AgustĂ­ CausĂ­ i Marsal (saxo tenor i clarinet), Desconegut, Desconegut, Josep Comas i Huguet (saxo alt i clarinet) i Desconegut.
Foto: Museu Comarcal de la Conca de BarberĂ . Fons MercĂš.


Any 1939
Cartell que combina la foto amb el dibuix. Tinc la teoria de que va ser un intent no reeixit de tornar a arrencar amb el mateix nom desprĂ©s de l'aturada de la guerra civil, aquesta vegada en formaciĂł de septet. S'observa l'envelliment de les cares comparades amb les fotos de quan eren octet o nonet, abans de la guerra. No obstant els noms estrangers estaven prohibits pel rĂšgim franquista, i es van convertir, juntament amb membres de la Cobla-orquestra Maseras, en la Cobla-orquestra España.
En el centre de la imatge: Josep MÂȘ Gomis i DomĂ­nguez
Formant un arc, d'esquerra a dreta: Joan Romeu, Josep Comas i Huguet, Ramon AragonĂšs i Pere, Desconegut, Desconegut i Josep PallĂ s i CausĂ­.
Foto: Museu de la Conca de BarberĂ . Fons Contijoch.


NOTA:
Aquesta entrada compta amb documentaciĂł extreta dels dos llibres segĂŒents, de NĂșria Medrano i Torres, i amb fotografies que m'ha cedit la prĂČpia autora:


MÚSICS I BALL A LA CONCA DE BARBERÀ
Un segle d'agrupacions instrumentals (1844-1936)
Els casos de Montblanc, l'Espluga de FrancolĂ­, Sarral i Solivella
CossetĂ nia Edicions


BALLEM?
Les orquestres a la Conca de BarberĂ 
(1936-1979)
CossetĂ nia Edicions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!