đ LLEGEIX, SISPLAU :
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:
Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.
... I ara sĂ, et convido a gaudir del meu treball:
Any 1936
D’esquerra a dreta: MartĂ Bofill de la Iglesia, fiscorn; JoaquĂm BorrĂ s i Bonsoms i Maurici Solves i RodrĂguez, trompetes, i Josep Morell i Cortada, clarinet. Val a dir que en el moment que es va fer aquesta fotografia, el cinquĂš component, Pere Carreras, clarinet, es trobava malalt i per aquest motiu no surt a la imatge.
El mes de Febrer de 1936* es va donar a conĂšixer a Palafrugell aquest quintet musical anomenat Pentagris Boys. Format per alumnes del mestre TrifĂł Bonany i GranĂ©s**, la seva trajectĂČria va ser efĂmera. La guerra civil del 1936 i el fet de que algun dels seus components va ser cridat a files com a integrant de l’anomenada "Quinta" del BiberĂł, va impedir una possible consolidaciĂł del grup palafrugellenc.
Tenien un repertori de ballables entre els quals no hi faltava algun foxtrot o pasdoble que havien composat, aixĂ com l’arranjament de peces clĂ ssiques i obligades del moment com podia ser el vals La viuda alegre , o fins i tot temes havanerĂstics com per exemple Cuba donde yo nacĂ .
Van debutar a la Sala del cafĂš del Centre Fraternal la tarda del primer dia de Carnaval de l’any 1936. Aquella primera actuaciĂł va ser molt aplaudida, i la directiva del Fraternal va obsequiar amb brunyols i xocolata desfeta, tant com van voler, als joves mĂșsics palafrugellencs. Val a dir i destacar que el mĂ©s gran d’aquells mĂșsics nomĂ©s tenia quinze anys. PerĂČ no es va acabar tot aquĂ. Resulta que un dels espectadors, entusiasmat per l’excel·lent actuaciĂł musical del grup, va agafar la safata d’un dels cambrers i es va posar a passar-la. Es veu que tothom hi va col·laborar en mĂ©s o menys mesura, i la recaptaciĂł tambĂ© va ser un Ăšxit. Es van recollir dues-centes quaranta pessetes. I els joves components del Pentagris Boys, mĂ©s contents que unes “pasqĂŒes” perquĂš en fer la reparticiĂł, a cadascun d’ells els va tocar quaranta vuit pessetes, “d’abans de la guerra”!
* Veure notĂca a la pĂ gina 3 del diari Ara, del 28 de Febrer de 1936.
** En alguns llocs he vist escrit aquest cognom com Bonay, no sé quina és la forma correcta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
PER RAONS LOGĂSTIQUES NOMĂS PUBLICARĂ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE
GrĂ cies!