T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 21 de desembre del 2013

ELS TROBADORS (Caldes de Montbui)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1946 (1)
Cobla-orquestra de Caldes de Montbui, provinent de l'Orquestrina Los Alegres Trobadores [sic, encara que tambĂ© ho he vist escrit Los Alegres Trovadores], formada l'any 1940, i renovada i presentada el 22 d'Octubre de 1945, i que el 22 d'Abril de 1946 (Diada de Pasqua) van fer la seva presentaciĂł* com a Cobla-orquestra, actuant al Quiosc de Canaletes de Caldes de Montbui, i passant a anomenar-se Cobla-orquestra Els Trovadors [sic, als anys 40 no hi havia encara molta seguretat en l'ortografia catalana, perĂČ recordem on erem, i qui manava ...].
A l'arc superior hi tenim: Juli Vila i Gelis ("Piu"), Diego Sendra, Daniel Tartera, Albert Masat i Joaquim ("Quimet") Vila
A l'arc inferior: Jaume Taulats, Pere SolĂ , Jaume Sendra i CampdepadrĂłs i Josep Casals
A sota, el cantant, Ismael DomĂ­nguez ("Domi").
* Aquell dia de la presentaciĂł hi va haver un mĂșsic malalt que no va poder esser-hi, no sĂ© quin, segons un exemplar de la Revista Montbui que, juntament amb les d'altres fotos em proporciona amablement Casimiro Sendra, a qui suposo emparentat amb els mĂșsics d'aquest mateix cognom que apareixen en el cartell.
La major part de les fotos i informaciĂł d'aquesta entrada m'arriben per gentilesa d'en Ramon JuliĂ  i Massaguer, que ha comptat tambĂ© amb la col·laboraciĂł d'en Ramon Ponsa i Poble i l'Albert Masat i Roca.


Any 1946 (2)
En formaciĂł de Cobla, que va ser la primera existent a Caldes de Montbui.
Darrere: Juli Vila i Gelis ["Piu"], DĂ­dac Sendra, Joan MarcĂš i Serra, Albert Masat i Roca, Joan Poble i Tura i Jaume Taulats i TeixidĂł
Davant: Josep Casals i Corominas, Jaume Sendra i CampdepadrĂłs, Pere SolĂ  i Figuerola, Jordi CerdĂ  i CamĂ­ i Daniel Tartera i Carner.


Any 1956
Foto feta el 29 de Gener de 1956 a Caldes de Montbui, a la "Plaza de España" (avui Plaça de la Font del Lleó), davant de l'antic Ajuntament, celebrant "l'alliberació" , és a dir, una festa que es feia a molts de pobles commemorant-se en cadascun d'ells el dia en quÚ hi havien entrat les tropes nacionals per alliberar-los de les urpes dels "rojos" ...
Darrere: Jaume Sendra i CampdepadrĂłs (3er trompeta, no se li veu l'instrument), Josep Berenguer (1er trompeta), Juli Vila i Gelis ["Piu"] (3er trompeta), Albert Masat i Roca (trompeta, fent el paper de 1er fiscorn), Joan Poble i Tura (2n fiscorn) i Jaume Taulats i TeixidĂł (contrabaix)
Davant: Ramon Ponsa i Poble* (flabiol), Pere SolĂ  i Figuerola (2n tible), Isidre Corderas i DardinyĂ  (1er tible), Joan MarcĂš i Serra (1er tenor) i Daniel Tartera i Carner (2n tenor).
* El flabiolaire Ramon Ponsa feia el seu debut com a mĂșsic. Uns anys desprĂ©s (1998), juntament amb Jaume Mauri i Sala i Pere Vilanova i Solsona van fundar una nova Cobla a Caldes de Montbui: la Cobla Thermalenca.


Anys 60
En formaciĂł de Ball, a la Bolera, de Caldes de Montbui..
En primer terme: Ismael DomĂ­nguez ["Domi"] (cantant)
Trio de ritme: Jaume Sendra i CampdepadrĂłs (piano), Jaume Taulats i TeixidĂł (contrabaix) i Josep Casals i Corominas (bateria)
Vent-metall: Juli Vila i Gelis ["Piu"] (trompeta), Albert Masat i Roca (trompeta) i Joan Poble i Tura (trombĂł)
Vent-fusta: Daniel Tartera i Carner (saxo), Pere SolĂ  i Figuerola (saxo alt, clarinet i violĂ­) i Joan MarcĂš i Serra (saxo tenor, clarinet i violĂ­).


Any 1965
Cercavila a Sentmenat.
En primer terme: [1] Jaume Sendra i CampdepadrĂłs (platets), [4] Jaume Taulats i TeixidĂł (bombo) i [6] Ismael DomĂ­nguez ["Domi"] (caixa)
En segon terme: [2] Albert Masat i Roca (fiscorn), [3] Daniel Tartera i Carner (saxo, mig tapat pel mĂșsic de la caixa), [7] Juli Vila i Gelis (trompeta) i [9] Amadeu PelegrĂ­ (trompeta)
En tercer terme: [5] Joan MarcĂš i Serra (saxo) i [8] Pere SolĂ  i Figuerola (saxo).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!