T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 20 de setembre del 2012

L'ALIANÇA VIGATANA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1911
Cobla-orquestra de Vic nascuda l'any 1901 a ran de l'evoluciĂł que es produĂ­ a la Cobla-orquestra Els Tranquils, tambĂ© de Vic; tot i aixĂČ encara farien alguna actuaciĂł amb el nom antic l'any 1902. A remarcar la distribuciĂł dels instruments, ben diferent de la dels nostres dies: El contrabaix el veiem en el lloc oposat d'on es col·loca habitualment, cosa que tambĂ© passa amb el flabiol-tamborĂ­ i els cornetins (ara trompetes).
Presento la foto amb dues resolucions diferents.
Drets: Josep Casanovas i Rovira (contrabaix)*, J. CampĂ  (trombĂł), Ramon Victori i ArumĂ­ (2n fiscorn), Pere Llach i Llach (1er fiscorn), R. Pujol (1er cornetĂ­) i M. Costa (2n cornetĂ­)
Asseguts: J. Creus (2n tible), Desconegut** (1er tible), Josep Coll i Ligora*** (1er tenor), B. Font (2n tenor) i J. PallĂ s (flabiol).
* Va ser el fundador de la Cobla-orquestra Els Verds, de MatarĂł.
** Podria ser Miquel Civil i Castellví, nascut a Molins de Rei l'any 1886 i germà del més conegut Francesc Civil i Castellví.
*** Procedent de la Cobla-orquestra La Principal de Santa Coloma de Farners, on nomĂ©s hi va romandre uns dies, ja que els seus companys es reien del seu aspecte fĂ­sic, doncs era un home de figura mĂ©s aviat menuda. Compaginava l'ofici de mĂșsic amb el de barber i espardenyer, i Ă©s un dels tenors mĂ©s grans de la histĂČria de la Sardana.
Foto: CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1913
Excel·lent postal (o carnet, com en deien aleshores); tambĂ© podria ser de 1912 o 1914. Poso els instruments que tocava cada mĂșsic, primer el d'Orquestra i desprĂ©s el de Cobla.
A dalt: Ramon Victori i ArumĂ­ (1er violĂ­ i 2n fiscorn), Josep Casanovas i Rovira (contrabaix), J. CampĂ  (violĂ­ director i trombĂł), M. Costa (2n cornetĂ­) i Josep Coll i Ligora (clarinet solista i 1er tenor)
Al mig: J. PallĂ s (viola i flabiol, i representant o contractista, com diu el text de la postal) i R. Pujol (cornetĂ­ solista i 1er cornetĂ­)
A baix: Pere Llach i Llach (fiscorn solista i 1er fiscorn), B. Font (1er violí i 2n tenor), Jaume Saliné [Saliner] i Calsat (clarinet i 1er tible) i J. Creus (flauta i 2n tible).
Per les notĂ­cies que he pogut veure a les hemeroteques, sembla que s'haurien dissolt l'any 1925. Tot i aixĂ­, hi ha poca constĂ ncia d'activitat entre 1914 i 1925.
Foto: Costa. Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!