T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 19 de març de 2020

CRISTOF - XARRUPA - KAVESA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1971 (1)
Conjunt de Salt. Eren tres nois de les comarques gironines amb prou inquietuds i coneixements musicals per a formar un grup musical que tendia cap al rock progressiu, jo diria que amb influĂšncies de grups anglesos del moment, com podien ser Ten Years After o Cream.
Abans de prendre el nom que els faria famosos, Cristof - Xarrupa - Kavesa, actuaven com a Group After Sound, jo els vaig veure actuar una vegada amb aquest nom a la discoteca Bigot Roig de Les Planes d'Hostoles.
PerĂČ com que per fer mĂ©s actuacions havien de diversificar el repertori, tocaven una mica de tot, i tant podien amenitzar un ball a la terrassa d'un hotel o d'un camping, com el ball de festa major de qualsevol poble, o fer mĂșsica mĂ©s rockera en alguna discoteca.
En aquells moments triomfava a Catalunya la mĂșsica satĂ­rica de La Trinca, i ells tambĂ© tocaven una mica aquest gĂšnere. En una actuaciĂł de festa major van coincidir amb l'Orquestra Maravella, i el seu director, LluĂ­s Ferrer i Puigdemont, va veure que allĂČ podia ser comercial, de manera que els hi va oferir fer un enregistrament amb la discogrĂ fica que ell dirigia: Sayton-CanigĂł. D'aquĂ­ en va sortir un curta perĂČ intensa carrera discogrĂ fica, amb 4 vinils de 45 rpm gravats, de dues cançons cadascun, que veurem en detall en les imatges segĂŒents.
AquĂ­ els veiem retratats el dia 12 de Juliol de 1971 a la Plaça dels ApĂČstols, de Girona, amb el campanar de l'esglĂ©sia de Sant Feliu al fons.
D'esquerra a dreta: Josep Oliveras i Mach (Cristof, guitarra i veu), Carles Rodriguez i Serra (Xarrupa, baix i veu) i Josep ["Pitu"] Cabezas i PĂ©rez (Kavesa, bateria i veu).
Es pot trobar un interessant article de Toni Olivé sobre aquest conjunt en aquest enllaç.
Foto: NarcĂ­s Sans i Prats. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1971 (2)
Portada del primer disc, amb les cançons La lligacama i Miau, miau. Les podem escoltar a la part inferior dreta d'aquesta pàgina.
Per aquesta Úpoca recordo que amb el meu amic Enric tornavem de matinada en autostop des de Lloret de Mar cap a Amer, i el trio amb el seu Seat 1500, ens va recollir i ens va dur un bon troç.
D'esquerra a dreta: Josep Oliveras (Cristof), Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa) i Carles Rodriguez (Xarrupa).


Any 1971 (3)
Portada del segon disc, amb les cançons La mama i Els clavells. Les podem escoltar a la part inferior dreta d'aquesta pàgina. La primera cançó tenia un doble sentit, doncs la tornada deia "Que ve la mama, si la mama ve que vingui" encara que la intenció era: "Que bé la mama ! Si la mama bé, que vingui !"
D'esquerra a dreta, caricaturitzats: Josep Oliveras (Cristof), Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa) i Carles Rodriguez (Xarrupa).


Any 1972 (1)
Quan van haver gravat els dos primers discos, van assolir molta popularitat i de cop i volta es van trobar contractats per tocar a diari en una sala de Barcelona anomenada Giovane, al Poble Nou, i que formava part d'un edifici bastant gran, de manera que vivien en un dels pisos i assajaven al soterrĂ ni.
AquĂ­ els veiem en un moment de relax.
D'esquerra a dreta: Josep Oliveras (Cristof), Carles Rodriguez (Xarrupa) i Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa).
Foto: Pepe Encinas. Arxiu Carles RodrĂ­guez.


Any 1972 (2)
Alternaven el seu dia a dia en la Sala Giovane amb actuacions de festa major arreu de Catalunya. Aquesta seqĂŒĂšncia de dues fotos estĂ  feta a l'envelat de Canet de Mar, territori trincaire, i segons m'explica en Carles RodrĂ­guez els hi va anar prou bĂ©.
D'esquerra a dreta: Carles Rodriguez (Xarrupa), Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa) i Josep Oliveras (Cristof).
Fotos: Pepe Encinas. Arxiu Carles RodrĂ­guez.


Any 1972 (3)
A la Sala Giovane.
De dalt a baix: Josep Oliveras (Cristof), Carles Rodriguez (Xarrupa) i Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa).
Foto: Pepe Encinas. Arxiu Carles RodrĂ­guez.


Any 1972 (4)
En les seves actuacions sempre hi havia espectacle ! En aquesta seqĂŒĂšncia de dues fotos veiem que en Xarrupa anava vestit de noia i en Kavesa portava un vestit força estrafolari. I dĂłna la sensaciĂł de que s'ho passaven teta.
D'esquerra a dreta: Carles Rodriguez (Xarrupa), Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa) i Josep Oliveras (Cristof).
Fotos: Pepe Encinas. Arxiu Carles RodrĂ­guez.


Any 1972 (5)
Jugant a cartes a la Sala Giovane.
D'esquerra a dreta: Josep Oliveras (Cristof), Carles Rodriguez (Xarrupa) i Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa).
Foto: Pepe Encinas. Arxiu HistĂČric del Poble Nou.


Any 1972 (6)
De tant en tat també havien de "desbeure".
D'esquerra a dreta: Josep Oliveras (Cristof), Carles Rodriguez (Xarrupa) i Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa).
Foto: Pepe Encinas. Arxiu HistĂČric del Poble Nou.


Any 1973 (1)
Portada del tercer disc, amb les cançons All i oli i Casador. Les podem escoltar en aquest enllaç.
D'esquerra a dreta: Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa), Carles Rodriguez (Xarrupa) i Josep Oliveras (Cristof).


Any 1973 (2)
Portada del quart i darrer disc, amb les cançons El ball d'en Balluga i Els tres galifardeus. No he trobat cap enllaç on escoltar-les.
De dalt a baix: Josep Oliveras (Cristof), Carles Rodriguez (Xarrupa) i Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa).


Any 1973 (3)
ActuaciĂł en alguna festa major.
D'esquerra a dreta: Carles Rodriguez (Xarrupa), Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa) i Josep Oliveras (Cristof).
Foto: Jopen. Arxiu HistĂČric del Poble Nou. Extreta del llibre PELUTS, ROCKEROS I YE-YÉS A LA GIRONA DELS 60, de Fredi Faure i Xavier Juanhuix, on val a dir-ho, estan mal identificats.


Any 1973 (4)
A la Sala Giovane. En Josep ["Pitu"] Cabezas (Kavesa) va ser el primer component que va haver de marxar a fer el servei militar, i va ser substituĂŻt temporalment pel meu bon amic LluĂ­s Font.
D'esquerra a dreta: Josep Oliveras (Cristof), Desconegut (un amic del grup), LluĂ­s Font i Mainegre i Carles Rodriguez (Xarrupa). PerĂČ aquĂ­ l'Ășnic que xarrupava era en LluĂ­s !
El grup es va desfer al marxar a la mili els altres dos components originals, i amb el temps en Josep Oliveras es va quedar com a director de la Sala, que va anar canviant de nom i de pĂșblic al llarg dels anys.
Foto: Arxiu LluĂ­s Font.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!