T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 28 de gener de 2019

FARRÉS - ALTIMIRAS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30 (1)
Postal i detall d'aquesta Orquestrina de Manresa creada a partir de la fusió de l'Orquestrina Farrés i l'Orquestrina Yokohama, que donarien lloc després a la Cobla-orquestra Farrés. Trobo destacable que entre l'instrumental típic d'una orquestrina, com els saxos, el jazz-band, el trombó de vares, juntament amb el que procedia de l'orquestra més tradicional, com els clarinets o el violí, hi trobem dues tenores !
Tinc la llista de components, perĂČ no els puc fer coincidir a la imatge:
Josep FarrĂ©s i Amat (piano i trombĂł de vares), Maria Altimiras (concertista de violĂ­, esposa de Josep FarrĂ©s), Francesc Altimiras (violoncel, contrabaix i banjo, suposo que germĂ  de Maria), Joan Pons (saxo alt i clarinet), Ignasi Mas (piano i jazzband), Manuel Valls (saxo, clarinet i jazzband), Antoni CastejĂłn (trompeta) i  Josep Plans i Toscas (saxo tenor i clarinet); a veure si algun dia puc identificar-los a la foto:
Darrere de tot: Desconegut
En segon terme: Francesc Altimiras i Desconegut
Davant: Desconegut, Manuel Valls, Maria Altimiras, Josep Plans i Desconegut.
Fan constar que tenen auto propi, que per cert, conduia Josep Plans.
Foto: Arxiu de la famĂ­lia de Josep Plans.


Anys 30 (2)
Aquesta postal seria posterior a l'anterior, i hi detecto dos canvis substancials: en primer lloc posa Farrés-Altimira (sense la essa final que podem veure en la primera, possiblement un error d'impremta), i en segon lloc veig que el text és en castellà.
La foto estĂ  feta amb certa picardia: l'orquestrina era un octet, perĂČ veiem 15 components: simplement van reproduir els mĂșsics masculins a banda i banda de Maria Altimiras, fent el mateix amb l'instrumental.
Foto: Arxiu de la famĂ­lia de Josep Plans.


Anys 30 (3)
En el revers de la postal hi podem veure la relació del personal artístic: Maria Altimira* (violí), Josep Farrés (piano i trombó), Francesc Altimira* (banjo i contrabaix), Marian Ros i Quintillà (helicó i trombó), Josep Plans (saxo tenor i clarinet), Joan Pons (saxo alt i clarinet), Laureà Ros i Quintillà (trompeta) i Joaquim Colldeforns i Marigot (jazzband i flauta).
* He parlat amb la famĂ­lia i em confirmen que el cognom correcte Ă©s Altimiras.
Foto: Arxiu de la famĂ­lia de Josep Plans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!