T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimecres, 25 d’abril del 2018

TRIO VICTÒRIA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1917 (1)
Trio clĂ ssic de CornellĂ  del Terri.
No solo posar formacions clĂ ssiques al blog. Faig una excepciĂł per dues raons: per haver-hi un mĂșsic que va ser rellevant en d'altres formacions (Jaume BarĂł) i perquĂš no tenia cap formaciĂł musical de CornellĂ  del Terri en aquest blog.
D'esquerra a dreta: Miquel Jou i SamsĂł [de can Salvany] (clarinet), Josep Casadevall i Anglada [de cĂą l'Aurora] (piano) i Jaume BarĂł i Coll [de cĂą la Lia] (violĂ­).
No tinc dades de Miquel Jou i SamsĂł, excepte que va ser un dels mĂșsics (clarinet i tible) de la primera formaciĂł de la Cobla-orquestra La Principal de Girona l'any 1933.
Josep Casadevall i Anglada era germĂ  de Joan Casadevall i Anglada, contrabaixista i compositor, un dels fundadors de la Cobla-orquestra Selvatana, desprĂ©s del seu pas per la Cobla-orquestra La UniĂł Cassanenca. Un fill d'en Josep, Jaume Casadevall i Costa, va ser apadrinat per en Jaume BarĂł, i tambĂ© va ser mĂșsic, alumne de Francesc Civil i CastellvĂ­ (solfeig) i Antoni Fortuny i Vernis (trompeta). DesprĂ©s d'un llarg periple durant la postguerra es va establir a Encamp (Andorra), on a mĂ©s de seguir cultivant la mĂșsica en diversos Ă mbits (direcciĂł de corals, formaciĂł d'un conjunt de ball, composiciĂł de cançons, goigs, sardanes, etc.) va regentar un negoci de rellotgeria. He tingut el plaer de parlar avui amb en Jaume (25 d'Abril de 2018), i als seus 98 anys conserva una memĂČria i humor excel·lents; m'explica que als anys 40 va estar com a trompetista a la Cobla-orquestra Popular, de Girona i a la Cobla-orquestra Jadris, de Caldes de Malavella, i en alguna altra que no recorda (podria ser la Cobla-orquestra Valsar). TambĂ© va tocar a l'Orquestra ConstĂ ncia, de Mallorca.
Jaume BarĂł i Coll va ser un prestigiĂłs violinista. Era fill del tambĂ© mĂșsic Anton BarĂł i Barbosa, i el podem veure en aquest blog a la Cobla-orquestra La Principal de Palafrugell (hi va estar de 1915 a 1921, Ăšpoca en que formava part d'aquest Trio VictĂČria), a la Cobla-orquestra Selvatana (en va ser director entre 1922 i 1924) i a la Cobla-orquestra Girona (de la qual en va ser fundador l'any 1926, i on hi va romandre fins la guerra civil). Dos germans seus, Pere BarĂł i Coll i Joan BarĂł i Vila (de distinta mare), tambĂ© van ser mĂșsics destacats.
La foto la trobo en el llibre CORNELLÀ DE (sic) TERRI, Pregons i Estudis (varis autors), editat per l'Ajuntament de Cornellà del Terri l'any 1986. Agraeixo al mencionat ajuntament que m'hagin obsequiat amb un exemplar.


Any 1917 (2)
N'he fet una edició passada per un filtre i amb un format més reduït.
D'esquerra a dreta: Miquel Jou i SamsĂł [de can Salvany] (clarinet), Josep Casadevall i Anglada [de cĂą l'Aurora] (piano) i Jaume BarĂł i Coll [de cĂą la Lia] (violĂ­).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!