T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

diumenge, 11 de febrer de 2018

OLIMPIA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 20 (1)
Orquestrina de Manresa que, tal com es pot veure a la imatge es qualificava com Orquestina TZIGANS OLIMPIA. La denominaciĂł tzigane (zĂ­ngar) s'aplicava a les primeres orquestres que a principis dels anys 20 del segle XX, a Barcelona, sobretot, van fer una mescla dels instruments mĂ©s clĂ ssics, com violĂ­, violoncel, piano, contrabaix, etc., amb el jazzband (bateria), el saxo o el trombĂł de vares. Van ser com una mena d'orquestrines mixtes que sense marxar gaire del repertori habitual feien arranjaments amb els nous instruments, i que serien precursores de la gran eclosiĂł de les orquestrines que, sota la influĂšncia dels discos i partitures arribats de l'altre costat de l'AtlĂ ntic, van canviar totalment el panorama musical fins l'arribada de la guerra civil pel que fa a la mĂșsica de Ball. A casa nostra aixĂČ va comportar tambĂ© que moltes de les primitives Orquestres que ja havien començat a duplicar el seu instrumental per poder convertir-se en Cobla-orquestra, presentaven durant aquest periode la triple formaciĂł de Cobla-orquestra-orquestrina.
Tornant a la formaciĂł objecte d'aquesta entrada, veig que es troben anunciats a l'Anuario Musical de España, editat per Salvador Bofarull RodrĂ­guez l'any 1930, i guiant-me per l'adreça que surt en el revers de la postal crec que tinc la identitat de dos dels mĂșsics:
D'esquerra a dreta: Josep Reguant (jazzband), Desconegut (trombĂł),
Desconegut (saxo alt), Joan Reguant (piano) i Desconegut (violĂ­).
Fan constar, perĂČ, a baix de la postal,
que tambĂ© poden interpretar: XilĂČfon, Violoncel, Clarinet i Fiscorn.
Llegeixo a la pĂ gina 8 de La Vanguardia, ediciĂł del dimecres dia 16 de Desembre de 1925, en una crĂČnica de la Festa Major de Berga: En el Ateneo BergadĂĄn hubo baile tarde y noche con la orquestina Tzigans Olimpia.
I tambĂ© veig una crĂČnica de la Festa Major de Peraltilla (Huesca), l'any 1947:
Como en años anteriores se ha celebrado en este pueblo la tradicional fiesta de San Joaquín. En la ermita del Santo, que vela desde cercano otero por la paz del honrado vecindario, ofició la misa mayor el paje del excelentísimo señor obispo de Barbastro. Se cantó la misa pontifical de Pío X, interpretada con loable acierto por la orquestina Olimpia, de Manresa.Anys 20 (2)
Revers de la postal. El mĂșsic que consta com a representant a l'esmentat Anuari Ă©s Joan Reguant, domiciliat a la Carretera de Cardona, 54, 1er, 2ÂȘ.
Trobo un cançoner dels anys 40 en que s'hi pot llegir que portaven una vocalista de nom Rosse Mary [sic]
; s'indica un nou domicili pel representant Joan Reguant: C/. VĂ­ctor Pradera, 20 (xalet), de Manresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!