T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 23 de febrer del 2017

TROPICANA (Girona)

Conjunt de Girona format l'any 1985 per Jordi Quintana i Rigau, Josep Pineda i Sanjuan, Pere Pineda i Sanjuan, Anna Figueras i Joaquim Garrigolas.
El nom del grup tĂ© una histĂČria, que val la pena explicar:
Quan l'any 1954 s'estava gestant la formaciĂł de la Cobla-orquestra Costa Brava, tot i que es portava força en secret, alguns dels mĂșsics que s'hi havien compromĂšs van ser apartats de les seves formacions al "descobrir-se el pastĂ­s" ... i a mĂ©s cĂłrrer es va formar l'Orquestra Tropicana, de Palafrugell, per esperar el moment de la sortida a la llum de la Costa Brava, que encara trigaria un temps; van tenir un Ăšxit tan esclatant, donada la qualitat dels seus membres, que fins i tot es van plantejar seguir amb aquella i abandonar la idea de la nova Orquestra. No obstant no va ser aixĂ­, i la Costa Brava va debutar el mes de Febrer de 1956. Aleshores van cedir el nom als que en poc temps serien una nova formaciĂł gironina, el Conjunt Setson. Aquests doncs, van actuar algun temps amb el nom de Tropicana, que donat l'Ăšxit assolit pels originals els hi anava prou bĂ©; perĂČ hi va haver un conflicte: l'Orquestra Tropicana de Barcelona els hi va posar un plet, doncs ells tenien el nom registrat; els mĂșsics gironins van haver de deixar doncs aquest nom i van prendre el definitiu de Setson.
El cartell el va dissenyar Eliseu Quintana i Rigau.
Foto: Arxiu Elies Reverter.


Any 1988 (2)
L'any 1987 Jordi Quintana va deixar la Tropicana per formar part de l'Orquestra Aquarel·la. TambĂ© van plegar altres elements, i Pere Pineda va refer el Conjunt, amb aquesta formaciĂł:
D'esquerra a dreta: Lluís Ballester (cantant, destacat a dalt de la imatge, també), Pere Pineda i Sanjuan (teclats i direcció), Horacio Quiroga (baix), Agustí Ponsatí i Moret ["Ti"] (guitarra i saxo), Jaume Barceló (bateria) i Anna Daban* (cantant, destacada a dalt de la imatge, també).
Van estar actiur fins la temporada 1989-1990. Horacio Quiroga va passar a les files d'una nova formaciĂł que es va crear l'any 1990, l'Orquestra Alta Mida, on va coincidir amb un dels fundadors de Tropicana, Josep Pineda, que havia estat dos anys a la Cobla-orquestra Miramar.
* Amb l'Anna vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra Atlàntida (quan ja només era Orquestra) i a l'Orquestra Catalana de Ball.
Foto: Arxiu Elies Reverter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!