T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimecres, 15 de febrer de 2017

BROADWAY'S JAZZ


Any 1935 (1)
Orquestrina de Girona, fundada l'any 1932. En un principi actuaven als Thés dansants* que sovintejaven a Girona, essent també assidus a Ràdio Girona. Acabada la guerra civil es van fusionar amb l'Orquestrina Excelsior's, de Celrà, formant a Girona l'Orquestra Pizarro.
Darrere: Joan Pi i Carreras (trombĂł), Joan Gironella i Pous (piano, germĂ  gran del famĂłs escriptor Josep MÂȘ Gironella i Pous) i Joan Pujol i Canals [?] (trompeta)
Davant: Josep VilamĂș i Escuder (saxo alt), Joan BellsolĂ  i BellsolĂ ** (bateria i representant) i Desconegut (saxo alt).
Els ThĂ©s dansants eren una excusa per sortir a passar la tarda la gente bien, era una moda que des de França es va estendre per Europa; a Anglaterra era el Tea dance, a l'estat espanyol TĂ© danzante, i a Catalunya era habitual anomenar-lo en francĂšs. Es berenava, amb te o sense, i hi havia una Orquestrina que tocava. La gent escoltava i/o ballava.
*Actualment (2017) dono classes de saxo a un seu nebot-nĂ©t, Àlvar BellsolĂ , en el mateix edifici on vivia l'esmentat mĂșsic.
Foto: Arxiu Joan Ramon VilamĂș i Pastoret.


Any 1935 (2)
Revers, una mica malmĂšs, de la postal anterior.
Foto: Arxiu Joan Ramon VilamĂș i Pastoret.


Any 1935 (3)
Anunci que sortia al diari Pont de Pedra, a la pĂ gina 10 de l'ediciĂł de 7 d'Octubre de 1935.


Any 1936

Cartell que van fer per a la temporada 1936-1937, obra d'Antoni Varés i Martinell.
Comparant amb la foto de 1935, nomĂ©s hi reconec bĂ© el 5Ăš i el 6Ăš començant per l'esquerra: Josep VilamĂș i Escuder (saxo alt) i Joan Pi i Carreras (trombĂł).
Foto: Ajuntament de Girona. AMGi (Fons Antoni Varés i Martinell).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!