T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 29 de desembre del 2016

GALATEA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Anys 40
Orquestra de Barcelona, formada l'any 1940, habitual a les Sales de Ball dels primers anys 40.
He pogut esbrinar la identitat d'algun dels mĂșsics:
En segon terme, d'esquerra a dreta: Desconegut (piano), Desconegut (contrabaix), Josep Montferrer i Planellas (bateria, director i representant), Desconegut (trompeta), Ramon Busquets i Bonet (trompeta, que mĂ©s endavant va tenir orquestra prĂČpia) i Fernando PorredĂłn (trombĂł)
Davant, a la dreta, el trio de saxos: Enric S. Lafont, Desconegut i DomĂšnec Forroll.
Actuaven assiduament a les emissores de rĂ dio de Barcelona, i durant la seva presĂšncia al escenaris barcelonins van acompanyar cantants com Manuel Bianco (pseudĂČnim que feia servir el violinista argentĂ­ Eduardo Vicente Bianco quan feia tasques de vocalista), Rudy Word i JosĂ© Segarra (tambĂ© especialitzat en cantar tango).
Com a informaciĂł complementĂ ria poso a continuaciĂł un article publicat al setmanari BARCELONA TEATRAL, el dia 8 d'Abril de 1943 (pĂ gina 4) :
MANUEL BIANCO Y LA ORQUESTA GALATEA
Como era de esperar, la reciente audiciĂłn que a travĂ©s de la emisora Radio Barcelona nos dedicĂł la Orquesta Galatea, de Variedades CatalĂĄn, con la colaboraciĂłn del famoso cantor internacional Manuel Bianco, ha sido muy del agrado de los numerosos aficionados a la mĂșsica de jazz. Bianco interpretĂł formidablemente el vals humorĂ­stico "Buen humor" y una serenata [Serenata celeste] dedicada a la colonia italiana, poniĂ©ndose de relieve su gran clase de cantor de melodĂ­as.
Por su parte, la Orquesta Galatea nos ofreciĂł dos interesantes nĂșmeros, titulados "Spick Hugues", con los solistas Fernando PorredĂłn, trombĂłn, y Domingo Forroll, saxo tenor, y "El chico de la trompeta", donde el solista RamĂłn Busquets tuvo ocasiĂłn sobrada de lucir su extraordinario estilo.
Correspondiendo a requerimientos de sus muchos admiradores, el dinĂĄmico Montferrer prepara para el prĂłximo dĂ­a 15 una nueva audiciĂłn por la antena de Radio España, en la cual nos ofrecerĂĄ las primĂ­cias de un nĂșmero de hot titulado "Tom Collins", destacĂĄndose un solo de clarinete a cargo del solista [de saxo] mi bemol Enrique S. Lafont.
L'any 1944 deixen d'actuar, perĂČ l'any 1946 encara se'ls hi fa un homenatge, tal com es pot llegir a La Vanguardia, en la seva ediciĂł de 29 de Maig de 1946 (pĂ gina 4) :
GRAN SALÓN VERDI (Verdi, 32 y 34, Gracia). — Hoy, noche.
Festival homenaje a J. Montferrer y su Orquesta Galatea, tomando parte RaĂșl Abril, Rina Celi, Miguel RosellĂł, Orquestas Colonial y Orquesta de Picos Pardos, con su cantor Luis de Morent.
La fotografia és una reconstrucció que faig a partir de la portada d'un cançoner que he trobat per la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!