T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 26 de desembre del 2016

LOS 6 HERMANOS JAUSET

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1964 (1)
Conjunt d'acordions de Lleida format per sis germans de la famĂ­lia Jauset Berrocal. Van començar a actuar en pĂșblic l'any 1965 amb el nom de Los SatĂ©lites Microtonos, tocant instruments diversos, en el "Primer Certamen Nacional Juvenil", celebrat a CastellĂł de la Plana, on van assolir el tercer premi.
El diari El AlcĂĄzar, de 26 de Febrer de 1964 publicava un reportatge d'aquesta famĂ­lia musical. Podem veure en segon terme a Jordi Àngel* i la seva germana Anna Maria, i en primer terme: Ignasi, Maria Josep i Xavier.
* Jordi A. Jauset Ă©s mĂșsic i escriptor especialitzat en la relaciĂł mĂșsica-cervell, Ă©s a dir, els beneficis de la mĂșsica en la salut i l'educaciĂł, tal com podem constatar anant a l'anterior enllaç. Ell Ă©s qui m'aporta les fotografies i la informaciĂł d'aquesta entrada.
NOTA: Aquest blog estĂ  dedicat bĂ sicament a Cobles, Orquestres, Orquestrines i algun Conjunt. No obstant, a vegades durant les meves recerques em trobo amb persones que han format part de grups que no s'ajusten exactament a aquest criteri inical, perĂČ que m'atenen molt amablement, i en salto una mica els meus propis protocols.


Any 1964 (2)
Foto del mateix reportatge de "El AlcĂĄzar".
El pare, Antoni Jauset i ElrĂ­o (pianista, guardonat l'any 1944 en el Certamen Nacional de piano, representant Catalunya-AragĂł), observa la prĂ ctica al piano d'Anna Maria, mentre Xavier, amb una pandereta, mira la cĂ mera de reĂŒll. A la dreta, la mare, MÂȘ Àngels Berrocal i SardĂ  sostĂ© en braços l'Ignasi, i al seu costat la Maria Josep s'ho mira tot plegat.


Any 1964 (3)
I encara del mateix reportage, Anna Maria i Jordi Àngel. Tots dos van ser escollits per a representar a Espanya en el Trofeu Mundial d'acordiĂł: l'Anna Maria, l'any 1965, a Helsinki (FinlĂ ndia), i en Jordi Àngel l’any 1968, a Pavia (ItĂ lia).


Any 1968
D'esquerra a dreta, mirant les dues fotos: Anna Maria, Ignasi, Maria Teresa, Vicenç Jauset i Rius (l'avi, tambĂ© mĂșsic, ja jubilat, que havia estat membre de la Banda Municipal de Lleida), Maria Josep, Jordi Àngel i Xavier.
Els mestres que van donar impuls a la carrera musical dels sis germans van ser doncs, el pare i l'avi.
Foto: Filmoteca Española.


Any 1969
Tan les dues imatges anteriors com aquesta sĂłn extretes d'un reportatge que va aparĂšixer al NO-DO (Noticiari setmanal del rĂšgim dictatorial franquista que precedia obligatĂČriament les pel·lĂ­cules en els cinemes des del 1942 fins al 1976) de 22 de Setembre de 1969.
Ignoro perquĂš nomĂ©s surten en formaciĂł de quintet. D'esquerra a dreta: Anna Maria, Maria Josep, Xavier, Maria Teresa i Jordi Àngel.
Foto: Filmoteca Española.


Any 1970
El nivell musical individual i col·lectiu era molt alt, i ja amb el nom de Los 6 hermanos Jauset, van gravar un disc amb la casa Hispavox, amb arranjaments de VĂ­ctor Mateu i Moles: "MĂșsica española en acordeones".
D'esquerra a dreta, en la segona foto: Jordi Àngel, Maria Teresa, Maria Josep, Xavier, Ignasi i Anna Maria
Fotos: Ontañón. Portada del disc.


Any 1971
L'any 1971 van publicar un segon disc, tambĂ© a Hispavox, i amb arranjaments de VĂ­ctor Mateu: "MĂșsica de siempre en los acordeones de los hermanos Jauset" (1971), amb peces de mĂșsica clĂ ssica.
D'esquerra a dreta: Ignasi, Maria Josep, Xavier, Maria Teresa, Anna Maria i Jordi Àngel.
A partir de 1972 el grup es va haver de desfer, donat que els més grans ja entraven a la Universitat, i era complicat fer-ho seguir tot plegat.
Jordi Àngel va ser l'Ășnic que va continuar compatibilitzant feina, famĂ­lia i mĂșsica, i l'any 1982 va aconseguir un Primer Premi europeu en un certamen internacional d'orgue electrĂČnic celebrat a Brussel·les. A Aranjuez va fundar l'Escola Municipal d'acordiĂł i va crear una petita orquestra amb 7 nens. TambĂ© va compondre dues obres per acordiĂł ("Escucha Niño" i "Marcha Triunfal") que van estar seleccionades com a obligades per a un certamen nacional d'acordiĂł. Des de 2006 la seva lĂ­nia de recerca Ă©s la influĂšncia i els beneficis de la mĂșsica en la salut i l'educaciĂł. Fins ara ha publicat en relaciĂł amb la salut i d'aquĂ­ uns mesos apareixerĂ  una publicaciĂł en relaciĂł amb l'educaciĂł.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!