T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimecres, 21 de desembre de 2016

MELODIANS (Les Borges Blanques)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1950
Cobla-orquestra de Les Borges Blanques, que va tenir un intent de formaciĂł el mes de Juliol de 1936, arribant a fer el seu debut el 12 de Juliol d'aquell fatĂ­dic any, i durant nomĂ©s tres setmanes, per l'esclat de la guerra civil. En aquells moments formaven amb dos tibles, dues tenores, dos cornetins, dos fiscorns i un baix (segurament un bombardĂ­). Havien comprat els instruments als mĂșsics d'una Cobla de Torregrossa que s'havia dissolt.
L'any 1947 l'alcalde AgustĂ­ Rubinat va oferir als mĂșsics comprar els instruments que fes falta, i ja els anirien amortitzant.
MĂ©s endavant van canviar de nom, passant a dir-se SelecciĂł (1957) i Terralle'nks (fent referĂšncia al Parc del Terrall, de Les Borges Blanques).
Darrere: Desconegut (2n trompeta), Desconegut (1er trompeta),  Ramon SolĂ© (1er fiscorn), "GinĂ© de cal Esbarserat" (2n fiscorn) i Francesc Arrufat (contrabaix)
Davant: Josep Gasol (flabiol), Ramon Sala (2n tible), Josep Benet (1er tible), Francesc Segarra ["Cisco del Celler"] (1er tenor i representant) i Antoni Juncosa (2n tenor i representant).
Algun dels "Desconeguts" pot ser Josep Mata i Mas.
Van actuar fins amitjans dels anys 50.
Nota: La informaciĂł de quĂš disposo Ă©s imprecisa, i podria ser que els instrumentistes que van aparellats (tibles, tenors, trompetes i fiscorns) tinguessin els noms canviats.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!