T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 27 d’octubre de 2016

ORQUESTRINA SELLÉS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1927
Orquestrina de Barcelona formada per Pepita SellĂ©s i Castells mentre encara estava estudiant a l'Escola Municipal de MĂșsica de Barcelona.
D'esquerra a dreta: Josep BatallĂ© (jazzband), Ramon Vives* (violĂ­ i saxo), MercĂš MabrĂ©s (violoncel), Pilar SellĂ©s* (violĂ­) i Pepita SellĂ©s (piano).
Tocaven a les Festes Majors de tot Catalunya; tinc documentada, per exemple, una actuaciĂł al Centre Fontanella d'Olot durant les Festes del Tura de 1927.
Pepita Sellés també tocava el contrabaix, i per raons de feina va haver d'aprendre l'acordió. I vaja si el va aprendre bé: l'any 1948 va fundar i dirigir l'Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona (OCAB), aconseguint un Úxit mundial sense precedents en aquest camp. Et convido a veure i escoltar la Tocata i Fuga en Re menor de J.S. Bach en aquest enllaç.
* Ramon Vives i Pilar SellĂ©s eren parella, tambĂ© feien concerts per a piano i violĂ­, i van ser compositors de ballables.
Foto i informaciĂł: Tesi de Susana Tapia Paredes, L'Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona: Estudi HistĂČric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!