T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

diumenge, 23 d’octubre de 2016

CECILIANA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1928
Tot i no posar gaires orquestres de caire clĂ ssic en aquest blog, donat que he estat fent un ardu treball de recerca de les formacions igualadines i que en aquesta es pot trobar alguns dels mĂșsics pioners d'aquelles, m'ha semblat adient incloure-la.
Orquestra d'Igualada creada l'any 1928 en forma de Societat. Estava integrada per la majoria de mĂșsics d'Igualada, que ja tocaven en formacions reduĂŻdes del Cercle Mercantil, l'Ateneu IgualadĂ­, el Cine Mundial, la Societat Bandera Negra o la Capella del Rosari.
AquĂ­ els veiem juntament amb l'OrfeĂł de l'Ateneu IgualadĂ­.
La dirigien, alternativament, Laureà Maymí (veure pàgina 11 d'aquest enllaç) i Miquel Jordana i Puig. Actuaven de manera desinteressada, moltes vegades juntament amb el Cor de la mateixa Societat.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Anys 30
L'any 1931 era president de la Societat LluĂ­s Cerezo i Godoy, Administrador de Correus d'Igualada, i excel·lent violinista. Aquest home era tambĂ© escritor i crĂ­tic musical.
Van estar actius, com moltres altres formacions, fins la guerra civil.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Anys 30 (numerats)
Identifico:
1: Joan Servitje; 2: AdelĂ­ Casulleras i GassĂł; 3: Joan Xaus; 4: Baldiri Sala; 5: Francesc Albiol i Piñol; 6: Pere Morera i PerellĂł; 7: Bonaventura CastellĂ ; 8: Joan Montaner i Guix; 9: Josep Mestre i Llacuna; 10: Manel Morera i Castells; 11: Bartomeu BorrĂ s i Codina, 12: Francesc Realp i LladĂł; 13: Miquel Jordana i Puig; 14: Desconegut; 15: Gabriel CastellĂ  i Raich i 16: Josep Montaner i Torreguitart
El personatge que estĂ  entre els nĂșmeros 12 i 13 podria ser LaureĂ  MaymĂ­, director. I algun dels violinistes no identificats podria ser LluĂ­s Cerezo i Godoy.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!