T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimecres, 20 de juliol del 2016

INFANTIL MARINADA (ESCOLA DE COBLA)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1983
Havent-se creat amb Ăšxit la Cobla Juvenil Marinada, que amb el temps esdevindria la Cobla Marinada, eren molts els nens que estudiaven mĂșsica a l'Escola de Cobla del Grup Sardanista Marinada al pis superior del Col·legi dels Maristes, situat al carrer del Temple, de Badalona. Calia fer alguna cosa perquĂš els joves estudiants no es desanimessin i seguissin endavant, ja que no tenien cabuda a la cobla "dels grans", la Juvenil Marinada. Per tant, el germĂ  Jaume Solsona i Roig i la Junta del Grup Sardanista decideixen formar una segona cobla que, en un principi rep el nom d'Infantil Marinada, nom que es canvia pel d'Escola de Cobla. Els components de l'Escola de Cobla eren molts, i feien torns per intervenir en les actuacions. El representant era el flabiolaire Joseph MÂȘ Rojo i Pijoan, i el seu director era el professor de contrabaix, Josep ("Pitu") Moriscot. L'any 1983 fan la seva presentaciĂł, tot i que debuten oficialment el 16 de Setembre de 1984, en el XLĂš Aplec de Badalona, interpretant dues sardanes. El 16 de Desembre de 1984, en la ballada de cloenda del IXĂš aniversari del Grup Sardanista Marinada, i compartint escenari amb les cobles Badalona i Juvenil Marinada, sĂłn apadrinats per Maria Escrihuela, esposa del que aleshores era director de la Cobla Juvenil Marinada Joan Pich i Santasusana.
Van ser un bon planter per la Juvenil, i van estar actius com a Cobla una mica més de dos anys.
(InformaciĂł extreta del llibre FENT CAMÍ, de DamiĂ  Daviu i Paños)
En aquesta foto hi podem veure:
Darrere: Eutimi ("Timi") RodrĂ­guez VĂĄzquez, Jordi Sol i Codina, Isidor Melero i GarcĂ©s, Jordi GarcĂ©s i Melero, Ivan Cruz i Ortega, Josep LluĂ­s Huertas i LujĂĄn i Josep MÂȘ Cervera i Amblar
Davant: Casimir Carreras i RibĂł, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi PaulĂ­ i Safont.


Any 1984 (1)
El 29 de Gener de 1984 la Cobla fa una visita de presentaciĂł a l'Abadia de Montserrat, juntament amb la Pubilla de la Sardana de Badalona de 1983 i les seves Dames d'Honor.
Fila del darrere de tot: Casimir Carreras i RibĂł, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari, Josep MÂȘ Alcalde i Ester Puigbarraca i Sol
PenĂșltima fila: Josep Ballesteros i Ventura, Jordi PaulĂ­ i Safont i Jordi Sol i Codina
A davant: Eutimi ("Timi") RodrĂ­guez VĂĄzquez, Josep LluĂ­s Huertas i LujĂĄn, Jordi GarcĂ©s i Melero, Isidor Melero i GarcĂ©s i Ivan Cruz i Ortega.
Com que disposo dels noms de la Pubilla i Dames (Eduard Boada em passa informaciĂł molt exhaustiva en quant a fotografies i dades de les formacions badalonines), aquĂ­ van:
D'esquerra a dreta: Elisenda Álvarez Candau, Rosa Novell Guerrero, Montserrat Corominas GrĂ cia (pubilla), LĂ­dia Ferrer Grau, Josefina RibĂł Herrera i un escalĂł mĂ©s avall, NĂșria Duran Maronda.


Any 1984 (2)
AquĂ­ els podem veure retratats amb l'Abat de Montserrat, CassiĂ  MÂȘ Just.
Darrere: Jordi Sol i Codina, Eutimi ("Timi") RodrĂ­guez VĂĄzquez, Jordi GarcĂ©s i Melero, el pare Abat CassiĂ  MÂȘ Just, Isidor Melero i GarcĂ©s, Ivan Cruz i Ortega, Josep LluĂ­s Huertas i LujĂĄn, Ester Puigbarraca i Sol i Josep MÂȘ Cervera i Amblar
Davant: Casimir Carreras i RibĂł, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Jordi PaulĂ­ i Safont i Enric Esteve i Hilari.


Any 1984 (3)
AquĂ­ tenim a la jove Cobla debutant a la ciutat de Barcelona, davant de la Catedral.
A dalt, a la dreta, el germĂ  Marista Jaume Solsona i Roig, creador de l'Escola de Cobla Marinada.
Darrere: Eutimi ("Timi") RodrĂ­guez VĂĄzquez, Jordi Sol i Codina, Isidor Melero i GarcĂ©s, Jordi GarcĂ©s i Melero, Ivan Cruz i Ortega, Josep LluĂ­s Huertas i LujĂĄn i Josep MÂȘ Cervera i Amblar
Davant: Casimir Carreras i RibĂł, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi PaulĂ­ i Safont.


Any 1985
26 de Gener de 1985: Concert de Santa CecĂ­lia, patrona dels mĂșsics (una mica tardĂ , el Concert, no? Santa CecĂ­lia Ă©s el 22 de Novembre), a l'esglĂ©sia dels Pares Carmelites de Badalona.
Darrere: Eutimi ("Timi") RodrĂ­guez VĂĄzquez, Jordi Sol i Codina, David Escobar i GĂĄzquez, Isidor Melero i GarcĂ©s, Jordi GarcĂ©s i Melero, Ivan Cruz i Ortega, Josep LluĂ­s Huertas i LujĂĄn i Ester Puigbarraca i Sol
Davant: Joseph MÂȘ Rojo, Josep Ballesteros i Ventura, Xavier Lozano i Palay, Enric Esteve i Hilari i Jordi PaulĂ­ i Safont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!