T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF脠, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG脺ENT BOT脫. GR脌CIES !

  

diumenge, 24 de mar莽 del 2013

MATAR脫

馃憠  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podr茅 contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Nom茅s et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara s铆, et convido a gaudir del meu treball
:


Anys 60
Cobla (crec que no feien Orquestra) fundada l'any 1943 amb el nom de Matar贸 de Educaci贸n y Descanso; sobre 1950 s'anomena ja Cobla Matar贸, i evolucionaria cap a Cobla La Principal de Matar贸 (a mitjans dels 60), Cobla Laietana (finals dels 60 - principis dels 70) i Cobla Ciutat de Matar贸 (2003-2014; a principis de l'any 2014 abandonen -suposo la ra贸, per貌 no la dir茅 aqu铆- el nom de Matar贸, passant a ser la Cobla Ciutat de Granollers).
Darrere: Antoni Canals i Palau (no es veu), Seraf铆 Mil脿 i Salva帽脿, Ramon Astort i Masip, Jaume Banet i Illa, Ramon Botey i Corney i Francesc Prat i Matabosch
Davant: Amadeu Valls i Sams贸, Josep Canals i Sant, Salvador Paredes i Salmer贸n, Albert Prat i Bartomeu i Agust铆 Pi i Boadella.
La foto 茅s feta entre 1960 i 1963.
Algunes relacions familiars entre els membres de la Cobla:
Amadeu Valls i Sams贸: pare d'Agust铆 Pi i Boadella (que per raons familiars portava els cognoms de la mare)
Francesc Prat i Matabosch: pare d'Albert Prat i Bartomeu i sogre de Salvador Paredes i Salmer贸n
Seraf铆 Mil脿 i Salva帽脿: sogre de Ramon Botey i Corney
Antoni Canals i Palau: pare de Josep Canals i Sant.
Foto: Arxiu Jaume Call i Duran.


Any 1966 (1)
L’any 1966, l’Esbart Dansaire del Rossell贸, de Perpiny脿, va fer un viatge a Berlin per actuar en la celebraci贸 de les IV Deustch-Franz枚sisches Volksfest en representaci贸 del govern franc猫s, amb motiu de la festa nacional francesa. La Cobla Matar贸 es va despla莽ar a la capital d’Alemanya com a acompanyament. L’estada es va realitzar entre el 9 i el 16 de juliol. Aquesta foto i les dues seg眉ents de 1966 s贸n testimoni d'aquell viatge. En aquesta primera estan actuant al Restaurant Le Pavillon du Lac, de la Legaci贸 Francesa a Berl铆n.
Darrere: Jaume Rey i Tort, Seraf铆 Mil脿 i Salva帽脿, Antoni Canals i Palau, Josep Maria Colomer i Panadero, Jaume Banet i Illa i Ramon Astort i Masip
Davant: Amadeu Valls i Sams贸, Ramon Juli脿 i Massaguer (que 茅s qui m'ha passat les fotos i bona part de la informaci贸 de totes les Cobles de Matar贸), Josep Canals i Sant, Llu铆s Guixeras i Reig, Agust铆 Pi i Boadella i Francesc Prat i Matabosch.


Any 1966 (2)
Amb l'Esbart Dansaire del Rossell贸 (Perpiny脿), esperant el Bus per anar a actuar.


Any 1966 (3)
Davant de l'Hotel Passage, 74 M眉llerstrasse (un carrer de 30 km de llargada), tamb茅 Hotel oficial de la Legaci贸 Francesa.


Any 1966 (4)
Aquesta foto que em fa arribar l'Eduard Boada correspon a la mateixa gira per terres alemanyes que les tres anteriors. Complementant la informaci贸 a peu de la primera imatge, en Ramon Juli脿 em comenta que aquesta est脿 agafada al Parc Kurt-Schumacher-Damm, de Berlin. Com a an猫cdota, m'explica que van actuar sense el tromb贸 (Josep M陋 Colomer i Panadero), el qual es va despistar i va perdre l'autocar que els duia all脿; com que no parlava alemany, s'en va entornar cap a l'Hotel i es va perdre l'actuaci贸. Tamb茅 m'explica que durant aquella gira van actuar amb el nom de Cobla Catalana .
Darrere: Jaume Rey i Tort, Seraf铆 Mil脿 i Salvany脿, Antoni Canals i Palau, Jaume Banet i Illa i Ramon Estort i Masip
Davant: Amadeu Valls i Sams贸, Ramon Juli脿 i Massaguer, Josep Canals i Sant, Llu铆s Guixeras i Reig, Agust铆 Pi i Boadella i Francesc Prat i Matabosch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOG脥STIQUES NOM脡S PUBLICAR脡 COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gr脿cies!