T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dissabte, 16 de març de 2013

BEGUIN


Any 1954 (1)
Orquestra de Girona formada l'any 1954. Alguns dels mĂșsics provenien de l'Orquestra Ferrer i de l'Orquestra TrĂ©bol, i mĂ©s endavant van reduir el nombre de components, convertint-se en Conjunt. Vull destacar que en aquells anys totes les Orquestres tocaven amb els mĂșsics asseguts, i ells devien ser innovadors en aquest camp.
Darrere: Josep MÂȘ Sabench i Bonfill (piano), Josep Trias i Pujol (bateria) i Miquel SalĂł i Òdena (contrabaix)
Davant: Josep MÂȘ VarĂ©s i Martinell (trompeta), Joan Pi i VentĂłs (trombĂł), Miquel Gimeno i Saderra (vocalista), Xxx Reig [?] (saxo tenor) i Desconegut (saxo alt).
Foto: Arxiu Jaume SalĂł i Soler.


Any 1954 (2)
Primer pla del contrabaixista Miquel SalĂł, en la mateixa actuaciĂł que la foto anterior.
Foto: Arxiu Jaume SalĂł i Soler.


Any 1958 (1) [Conjunt SETSON amb el nom de BEGUIN]
Durant l'estiu de 1958 el Conjunt Setson, que ja funcionava com a tal, va fer actuacions a Tossa amb el nom de Beguin.
És probable que els membres originals haguessin plegat i tinguessin el nom inactiu, de manera que, per raons que desconec, els Setson el van fer servir.
Ildefons Remollo i Neco (contrabaix), Jaume Prunell i MitjĂ  (bateria), AgustĂ­ Prunell i MitjĂ  (trompeta), Gerard Barba i Veguillas (substituia en Joan Ramos i NonĂł ["Jeannot"], que va entrar i sortir dels Setson aquell mateix any), Joan Bataller i Admetlla i Ferran Prunell i Cruz (violins). Les fotos segĂŒents de 1958 sĂłn del mateix estiu, sempre amb el nom de Beguin.


Any 1958 (2) [Conjunt SETSON amb el nom de BEGUIN]
Darrere: Jaume Prunell
Davant: Àngel Burell (cantant), un mĂșsic extranger que tocava a la mateixa Sala, AgustĂ­ Prunell i Joan Bataller.


Any 1958 (3) [Conjunt SETSON amb el nom de BEGUIN]
En segon terme, el trio de ritme: Àngel Comalada, Ildefons Remollo i Jaume Prunell
En primer terme: Joan Bataller, AgustĂ­ Prunell, Àngel Burell i dos mĂșsics extrangers que tambĂ© tocaven a la mateixa Sala.


Any 1958 (4) [Conjunt SETSON amb el nom de BEGUIN]
En segon terme, el trio de ritme: Jaume Prunell, Àngel Comalada i Ildefons Remollo
Davant: Joan Bataller, Àngel Burell i Agustí Prunell.


Any 1958 (5) [Conjunt SETSON amb el nom de BEGUIN]
D'esquerra a dreta: Àngel Comalada, Jaume Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller, Àngel Burell (?) i Agustí Prunell.


Any 1961 (1)
A principis dels anys 60 es reorganitzen sota la direcciĂł de Francesc Sirvent i Ullastres ["Franciscu"], editant aquest cartell per a la temporada 1961-1962.
Durant aquesta dĂšcada hi va haver molts Conjunts, degut a la bonança produĂŻda a remolc del turisme i tambĂ©, per quĂš no dir-ho, del "Plan de Desarrollo" engegat a Espanya (a veure si se'n inventen un altre, ja !). Feien la mateixa mĂșsica que les Orquestres, perĂČ al ser un format mĂ©s reduĂŻt guanyaven mĂ©s "pĂšles"; i desprĂ©s hi començava a haver els grups de tall mĂ©s rocker, mĂ©s ye-yĂ© , que seguien l'estela dels grups britĂ nics i nordamericans del moment. Tots ells tenien feina força estable, tant a Girona capital com a les poblacions mĂ©s grans (Figueres, Olot, etc.), i sobretot a les localitats turĂ­stiques de la Costa Brava.
Foto: Biblioteca PĂșblica de Girona Carles Rahola.


Any 1961 (2)
Foto emprada per a fer el cartell anterior.
Darrere: Desconegut i Ramon Font i Mateu
Davant: Francesc Sirvent i Ullastres ["Franciscu"] (piano)*, Josep OllĂ© (saxo alt), Joaquim GĂŒell ["Jimy"] (trompeta i cantant) i LluĂ­s MartĂ­nez (saxo tenor)
* Aquesta foto i la que posa Any 1962 (3) me les ha proporcionat la filla d'en "Franciscu", Dolors Sirvent, a qui vaig tenir com a companya professora a l'Escola de MĂșsica de Palafrugell.


Any 1962 (1)
Cartell de la temporada 1962-1963, que presento en dues resolucions diferents. Com a detall lingĂŒĂ­stic, posen Jimmy en lloc de Jimy, com feien en el primer cartell.
Foto: Biblioteca PĂșblica de Girona Carles Rahola.


Any 1962 (2)
Detall del cartell anterior.
Darrere: LluĂ­s MartĂ­nez, Joaquim GĂŒell ("Jimmy") i Desconegut.
Davant: Ramon Font, Francesc Sirvent ("Franciscu") i Jordi Sais-SicĂ­lia.
Foto: Biblioteca PĂșblica de Girona Carles Rahola.


Any 1962 (3)
En plena actuaciĂł, a Tossa de Mar.
D'esquerra a dreta: Ramon Font (percussiĂł), Jordi Sais-SicĂ­lia (clarinet), Joaquim GĂŒell ["Jimmy"] (trompeta i cantant), LluĂ­s MartĂ­nez (maraques) i Francesc Sirvent ["Franciscu"] (acordiĂł). A vegades feien algun bolo entre setmana en el qual no hi eren tots o hi posaven algun substitut, degut a que algun mĂșsic no podia compaginar la seva feina de "cada dia" amb anar a tocar a la nit a la Costa i l'endemĂ  haver de començar de bon matĂ­ ...
Foto: Arxiu Dolors Sirvent.


Any 1962 (4)
D'esquerra a dreta: Jordi Sais-SicĂ­lia (saxo tenor), Joaquim GĂŒell ["Jimmy"], Ramon Font i Francesc Sirvent ["Franciscu"].


Anys 60 (1)
Darrere: Ramon Font (bateria)
Davant: Francesc Sirvent ["Franciscu"] (piano), Joaquim GĂŒell ["Jimmy"] (trompeta i cantant), Josep OllĂ© (saxo) i LluĂ­s MartĂ­nez (saxo).


Anys 60 (2)
D'esquerra a dreta: Francesc Sirvent ("Franciscu"), LluĂ­s MartĂ­nez, Ramon Font, Josep OllĂ© i Joaquim GĂŒell ("Jimmy").

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!