T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 5 de juliol del 2016

UNIÓ ARTÍSTICA (Barcelona)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1897 (1)
Orquestra de Barcelona, fundada l'any 1891. Els músics formaven part d'Orquestres estables com la del Liceu o la Banda Municipal, i aprofitaven les vacances d'estiu per fer actuacions arreu de Catalunya, com per exemple Granollers, Cassà de la Selva, Santa Coloma de Farners o Llagostera.
Aquesta foto té tot el sabor d'una època: Concert a l'envelat, durant la Festa Major de Santa Coloma de Farners, concretament el dia 25 de Setembre de 1897. En aquell temps l'Ajuntament establia per a les entitats que volien muntar un envelat per la Festa Major tres condicions: la cessió de l'Orquestra per fer serenates davant de l'Ajuntament, l'obligació de dur vestits de gala per entrar a l'envelat, i l'entrada lliure pels forasters. Igual que avui dia, vaja ...
Foto: Francesc Xavier Aulí. Arxiu Comarcal de La Selva.


Any 1897 (2)
Detall de la fotografia anterior. Podria ser que el tercer músic començant per la dreta (dels que estan a la part dreta de la taula) fos el clarinetista Jaume Brunet i Berta ("Jaumet de Roses").
Foto: Francesc Xavier Aulí. Arxiu Comarcal de La Selva.


Any 1902 (1)
Portada del díptic editat l'any 1902.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1902 (2)
Doble pàgina central del díptic, on s'anuncia la incorporació del concertista de cornetí Jaume Ribalta, que va debutar per les Festes de Pasqua de 1902 a Sant Hipòlit de Voltregà, tal com es pot llegir a La Vanguardia en la seva edició del dissabte 19 d'Abril de 1902 (pàgina 2).
A la pàgina dreta es relaciona el personal artístic: Valentí Marcet (violí director), Pere Jofre (violí solista), Joaquim Costa (1er violí), Alfons Dotras i Mañà (viola), Pere Valls i Duran (contrabaix solista), Josep Vila i Clariana (flauta i flautí solista, i representant), Jaume Brunet i Berta ["Jaumet de Roses"] (clarinet solista), Antoni Bretó (2n clarinet), Jaume Ribalta (cornetí solista), Francesc Coma (1er cornetí), Josep Salabarnada i Guadayol (2n cornetí) i Francesc Portell (fiscorn solista).
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1902 (3)
Darrera pàgina del díptic, on s'expressa que és el 12è any de la seva formació, i que està imprès a LA ACTIVA.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1908
Els músics relacionats en aquest cartell són:
Alfons Vila i Piqué (violí director), Josep Vila i Clariana (flauta i flautí solista, i representant), J. Rovira (contrabaix solista), Joaquim Costa (1er violí), Josep Vila i Piqué, Alfons Dotras (viola), Jaume Ribalta (cornetí solista), Jaume Brunet ["Jaumet de Roses"] (clarinet solista), Josep Salabarnada (2n cornetí), Antoni Bretó (2n clarinet) i Francesc Portell (fiscorn solista).
Trobo una ressenya (pàgina 7 d'aquest enllaç) d'una actuació a Cornellà de Llobregat l'any 1949, amb presència a les seves files del gran clarinetista Josep Nori i Zavalloni.
El cartell és de Ferran Xumetra i Ragull. Biblioteca Nacional de España.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!