T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 27 d’abril del 2013

JOAQUÍN SOMS Y SUS MUCHACHOS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 40
L'any 2012 va morir el mestre Joaquim Soms i Janer, als 98 anys. Valgui aquesta entrada d'una de les facetes poc conegudes d'ell com a petit homenatge.
Creada a Pineda de Mar amb alumnes seus,  aquesta orquestra s'anunciava l'any 1945 com "La orquesta mĂĄs joven de España", con su cantor humorista Jorge Coll y la animadora vocalista Mary del Carmen*. Actuaciones en Radio Barcelona, Tarragona y LĂ©rida, y en los Salones "Venus", "Rialto" y "Grand Price" de Barcelona.
* Mary del Carmen, nom artístic de Maria Calvache i Alés, esposa d'en Joaquim Soms, amb qui he tingut el plaer de conversar i que m'ha proporcionat algun dels noms d'aquesta entrada.


Any 1944
Foto promocional en la qual només hi puc reconÚixer a Joaquim Soms (amb vestit negre) i la seva esposa, Mary del Carmen, nom artístic de Maria Calvache i Alés.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1945
En Jordi Coll és el trombonista (i violinista), primer per l'esquerra a darrere; al seu costat hi trobem en Joaquim ["Quimet"] Arabía i Reverter (trompeta), i a davant de tot, amb el saxo penjat al coll, en Joaquim Soms. Entre ell i el bateria, hi ha el contrabaix, que és Manuel ("Manolo") Calvache i Alés, germà de Mary del Carmen.


Any 1947 (1)
Aquesta foto i la segĂŒent me les proporciona un dels components, en FĂšlix Horcajo, que tambĂ© m'indica la identitat dels mĂșsics.
En un programa de l'Ăšpoca es parla de Largas TournĂ©s por Mallorca, Madrid, AragĂłn y principales capitales españolas aixĂ­ com de Actuaciones destacadas en "Bolero", "Rialto" y "Hotel Ritz" de Barcelona .
Drets: FÚlix Horcajo (contrabaix), Joaquim Soms (acordió, saxo, vocalista, director), Joaquim Nogué i Xirgo ["el Nunci"] (trompeta), Desconegut (trombó), Josep Cantarell (saxo i clarinet), Pere Hugas (bateria i guitarra elÚctrica) i Josep Badia (saxo i clarinet)
A davant: l' animadora vocalista Mary del Carmen.


Any 1947 (2)
Darrere: Josep Badia, Josep Cantarell, Manuel ("Manolo") Calvache i Pere Hugas
Davant: Joaquim Nogué ("el Nunci"), Joaquim Soms, Mary del Carmen i FÚlix Horcajo.


Anys 50 (1)
Portada d'un dels cançoners que editaven. Mary Carmen ja no hi era, i el vocalista era Julio Martínez. S'anuncia els llocs destacats on han estat actuant.


Anys 50 (2)
Detall del cançoner, amb la foto dels mĂșsics.
D'esquerra a dreta: Joaquim Soms, Joaquim Nogué ("el Nunci"), Manuel ("Manolo") Calvache, Julio Martínez, Josep Badia, Desconegut i Desconegut.


Anys 50 (3)
Contraportada del cançoner. Interessant el text.


Anys 50 (4)
Detall del vocalista, Julio MartĂ­nez.


Anys 60
Un descans en el camĂ­.
D'esquerra a dreta: Jacint Xxx ("Cinto"), Manuel ("Manolo") Calvache, Joaquim Soms, Desconegut, Desconegut (més enlairat) i Joaquim Costa i Horts.
Foto: Arxiu FamĂ­lia Costa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!