T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimarts, 7 de gener de 2020

THE MAY JALEM JAZZ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1933
Orquestrina de Castellar del VallĂšs fundada com a trio l'any 1932 sota l'impuls del pianista Josep Rocavert i Dosrius ("EsquerrĂ "), i que es pot considerar l'embriĂł del qual en van sortir desprĂ©s la resta d'Orquestres i Cobles castellarenques fins a la dissoluciĂł l'any 1962 de la Cobla-orquestra La Principal de Castellar del VallĂšs. PrĂšviament havia existit (1895-1912) l'Orquestra Els Angelets i el Quintet Castellar; aquest darrer va donar lloc per una banda a La Lira Castellanenca - The Lira Jazz, que no va tenir massa continuitat, i a l'Orquestrina The May Jalem Jazz, que sĂ­ va anar evolucionant (va passar de trio a quartet, quintet i sextet), creixent i canviant de nom fins l'any 1962 de la segĂŒent manera: The Laletan's Jazz (1935), Orquestrina Imperio (1939), Orquestrina i desprĂ©s Cobla-orquestra Els Hidalgos del VallĂšs (1943-1957) i Cobla-orquestra La Principal de Castellar del VallĂšs (1957-1962).
En aquesta foto feta a la Sala de ball del Sindicat AgrĂ­cola Harmonia (antic GimnĂ s Municipal) els veiem en formaciĂł quintet.
D'esquerra a dreta hi tenim: Josep Rocavert i Dosrius ["EsquerrĂ "] (piano i director), Josep BaldrĂ­s i CastellvĂ­ ["SagristĂ "] (violĂŹ i saxo alt), Jaume PuigdomĂšnech i Cortines ["Gregori"] (jazz-band), Josep Morera (saxo alt, que era de Sabadell) i MariĂ  Sanarau ["Fill Neyo"] (trompeta, violĂ­ i vocalista). Aquest darrer mĂșsic Ă©s el que va tenir l'ocurrĂšncia de posar-se un nom de caire humorĂ­stic,
Totes les entrades de Castellar del VallĂšs en aquest blog sĂłn deutores, en major o menor mesura, de l'excel·lent article anomenat Los Hidalgos del VallĂ©s i les primeres orquestres castellarenques, amb textos de Roger Rocavert i documentaciĂł de Joan Grau.
Foto: Col·lecciĂł Guillem DĂ­az i Carme Mas.


Any 1934
Cartell promocional on ja formen com a sextet.
De dalt a baix: Josep Rocavert i Dosrius ["EsquerrĂ "] (piano i director), Jaume PuigdomĂšnech i Cortines ["Gregori"] (jazz-band), MariĂ  Sanarau ["Fill Neyo"] (trompeta, violĂ­ i vocalista), Josep Morera (saxo alt), Josep Clusellas i Soldevila ["de CĂą la Irene"] (trombĂł i acordiĂł) i Josep BaldrĂ­s i CastellvĂ­ ["SagristĂ "] (violĂŹ i saxo alt).
Tal com comentava en la primera fotografia, a partir de 1935 es van canviar el nom pel de The Laletan's Jazz.
Foto: Spart. Col·lecciĂł Guillem DĂ­az i Carme Mas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!