T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 30 de gener de 2020

ELS MAI NENS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1963 (1)
Conjunt de Cadaqués.
A principis dels anys 60 hi havia un Conjunt que actuava cada nit a l'Hotel Rocamar, de CadaquĂ©s. Eren tres mĂșsics, Marc Rossi (guitarra), Tony MercadĂ© (guitarra) i Miquel Navarro (baix), i es deien Rocamar Twist Boys: eren l'embriĂł del que seria poc temps desprĂ©s un dels Conjunts mĂ©s coneguts a Catalunya i a la resta d'Espanya: Los Mustang. Una de les clĂ usules del contracte que tenien era que no podien anar al poble, havien de fer vida a l'Hotel, i se'ls hi havia proporcionat un apartament a prop de la platja de Sa Conca; els nois eren joves, i naturalment van incumplir aquesta clĂ usula; la conseqĂŒĂšncia va ser que els van acomiadar, perĂČ aquell mateix dia que els van fer fora del Rocamar els van contractar a la Sala El Rancho per a la resta de l'estiu i tres temporades mĂ©s, i aquĂ­ van nĂ©ixer Los Mustang.
Segons m'explica un dels components dels Mai Nens, l'Àngel BarĂł, eren una colla d'amics admiradors dels mĂșsics que actuaven al Rocamar, i van establir-hi amistat, rebent consells i ensenyament musical per part seva, de manera que quan es va produir l'acomiadament dels Mustang aquests joves de CadaquĂ©s van ocupar el seu lloc al Rocamar: aquest va ser l'inici del Conjunt Els Mai Nens.
Durant 3 anys van fer escoltar les seves versions arreu de les comarques gironines, fins que el fet d'haver d'anar a cumplir els seus membres el servei militar va propiciar la dissoluciĂł del grup
.
Presento la postal i un detall de la mateixa, a fi de que es vegi una mica millor. La fotografia es va fer a la Sala El Rancho, de Cadaqués.
D'esquerra a dreta hi tenim: Miquel Noguer i Faixó [baix], Àngel Baró i Noguer [guitarra rítmica], Sebastià Figueras i Oliveras [guitarra solista], Anastasi ("Tasio") Borrell i Batllori [bateria] i Josep ("Pepe") Giró i Gómez [cantant].

Bona part d'aquesta informaciĂł l'extrec del llibre DES DES BANC DES PORTAL (Empordanesos), d'Heribert Gispert i Ribot.Foto: Arxiu Joan Pere Escura.Any 1963 (2)
Revers de la postal anterior, amb dedicatĂČria. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (1)
Postal, amb el nom ja catalanitzat.
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.Anys 60 (2)
Postal. Detall del nom del grup, amb telÚfon i adreça.
F
oto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (3)
Postal. Detall d'Anastasi ("Tasio") Borrell i Batllori [bateria]. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (4)
Postal. Detall de SebastiĂ  Figueras i Oliveras [guitarra solista].
F
oto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (5)
Postal. Detall de Josep ("Pepe") GirĂł i GĂłmez [cantant].
F
oto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (6)
Postal. Detall d'Àngel Baró i Noguer [guitarra rítmica].
F
oto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (7)
Postal. Detall de Miquel Noguer i FaixĂł [baix].
F
oto: Arxiu Joan Pere Escura.


Any 1970
Retratats en una actuaciĂł.
D'esquerra a dreta:
F
oto: Arxiu FundaciĂł Joan VehĂ­.


Any 1993
Trenta anys desprĂ©s de la seva fundaciĂł Els Mai Nens decideixen retrobar-se, i el 20 de març de 1993 fan una primera apariciĂł en pĂșblic a la sala de la Societat L’Amistat, de CadaquĂ©s. Esperonats per la bona acollida del pĂșblic enregistren algunes de les versions del seu repertori. És l’any 1994 i els estudis triats per a l’ocasiĂł sĂłn D’Arts Estudi (posteriorment Music Lan) i els tĂšcnics de luxe sĂłn Joan Trayter, Jordi Soler i Jordi Rubau.  Eduard PomĂ©s, Josep Maria Surrell i J.M. Jareño completen la formaciĂł d’estudi.
Darrere, d'esquerra a dreta:
Davant, a la bateria:
Foto: Arxiu Àngel Baró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!