T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 30 de març de 2018

RENAIXEMENT

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927 (1)
Orquestra de Barcelona formada l'any 1927 a ran de l'escissiĂł d'uns quants mĂșsics de l'Orquestra Moderna ArtĂ­stica. Poso els instruments tal com els denominen en el revers de la postal (imatge segĂŒent). Tinc algun dubte doncs en aquest text posa que a la formaciĂł hi ha tres saxofons tenors i un saxofon soprano. El soprano, que podria ser corbat, seria el tercer mĂșsic per l'esquerra dels que estan drets. Els dos altres saxos que es veu, semblarien alts i no tenors.
Drets: Joaquim Morales (contrabaix), Josep Claveria (flauta i saxofon tenor [alt?]), Àngel Sastre ["Angelet"] (clarinet, saxofon soprano i saxofon tenor), Domùnec Ponsa (violí solista), Pere Jordà i Valls (violí director i banjo tenor) i Ismael Arenós (fiscorn i trombó de vares)
Asseguts: Josep Sendrós (clarinet, saxofon tenor [alt?] i bateria de jazz), Vicenç Llobell i Ramis (trompeta i trompeta de jazz), Joan Llobell i Ramis (trompeta i jazz-flauta), Ramon Vives* (violí, piano i banjo bandolina) i Antoni Ubach (violí i banjo bandolina).
* En Ramon Vives, per aquesta Úpoca, també tocava en l'Orquestrina Sellés, que dirigia la seva promesa Pepita Sellés i Castells.
La segona foto Ă©s de l'Arxiu de Maria Nolla i Alemany.


Any 1927 (2)
Comencen la presentació amb una frase una mica discutible, pel que jo sé, i més vinguent de l'orquestra que venien:

Primera i Ășnica Orquestra que posseeix els dos instrumentals: el propi per a
Concerts i el d'Orquestra Moderna de dansa Americana.

Segueix desprĂ©s el professorat, el tipus de mĂșsica que poden interpretar i el nom dels dos mĂșsics que tambĂ© eren els representants: Àngel Sastre ("Angelet") i Pere JordĂ .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!