T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimarts, 24 de gener de 2017

ORQUESTRINA JAZZ TORRAS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 20 (1)
Orquestrina de MontmelĂł, segons veig a l'Anuari Musical d'Espanya de 1930, tot i que el seu lĂ­der i representant, Josep Torras, viva al carrer CĂČrsega, 403, de Barcelona.
Tinc documentada una actuaciĂł a les Festes del Tura d'Olot (Setembre de 1930). Han passat molts anys i per tant aquesta escueta crĂ­tica que feia el diari AcciĂł Ciutadana a la pĂ gina 3 de la seva ediciĂł de 13 de Setembre de 1930 no crec que faci mal a ningĂș. El cronista analitzava les diverses actuacions que hi havia hagut a Olot aquells dies:
«Jazz Torras», en el Centre Fontanella, tot i Ă©sser integrada per algun bon element, de conjunt ens plaguĂ© ben poc.


Anys 20 (2)
Segona pĂ gina del dĂ­ptic.


Anys 20 (3)
S'explica en la tercera pĂ gina del dĂ­ptic que l'orquestrina estĂ  formada per cinc professors membres del Sindicat Musical de Catalunya, que toquen els segĂŒents instrument: piano, violĂ­, saxĂČfon, trompeta i jazz, Ă©s a dir, la bateria tal com es coneixia aleshores.
Josep Torras era professor de percussió i clarinet, i també cantava (amb l'embut, tal com es pot veure a la primera foto).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!