T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 27 de desembre del 2015

JAZZ BAND PALLARÈS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1929
Orquestrina de Sitges, vinculada a la Societat Recreativa el Retiro, formada l'any 1926 per Gabriel PallarĂšs i Roig, assegut al piano en aquesta foto. PrĂšviament, l'any anterior, havien debutat, en formaciĂł mĂ©s clĂ ssica, com a Sextet Granados.
Tot i que es van presentar oficialment al Retiro el 25 d'Abril de 1926, tot i que prĂšviament ja havien fet la preestrena pel Ball de Carnaval, el 17 de Gener d'aquell mateix any.
Tinc una relaciĂł dels mĂșsics, sense poder identificar-los a la foto:
J. VallĂšs, Joan Roig (tambĂ© cantant), Xxx GĂŒell, Joaquim RĂ fols i SabatĂ©, Manel Vendrell i MarĂ­n, Joan Yll i ArgilagĂłs i Joan Roca i SolĂ  ("Manxet"), amb Gabriel PallarĂšs al piano.
De totes maneres, comparant amb una foto que tinc de 1931 de la Cobla-orquestra Mozart, crec que el mĂșsic de l'helicĂł Ă©s Antoni Sanabre i MartĂ­, i proposo la segĂŒent alineaciĂł:
Dalt de l'escenari: Antoni Sanabre i Martí (helicó), Joan Roig i Teyra (bateria), Desconegut (saxo tenor), Joaquim Ràfols i Sabaté (saxo alt), Manel Vendrell i Marín (saxo alt), Joan Yll i Argilagós (trompeta) i Joan Roca i Solà ["Manxet"] (trombó)
A peu d'escenari: Gabriel PallarĂšs i Roig.
El mes de Setembre de 1934 la aleshores denominada PallarĂšs Jazz Orchestra es van desfer, i Gabriel PallarĂšs va continuar amb l'Orquestrina Boys PallarĂšs, que formada per alumnes seus havia debutat l'any 1932.
Bona part de la informaciĂł d'aquesta entrada l'extrec del llibre El mestre de mĂșsica Gabriel PallarĂšs, d'Antoni Sella i Roland Sierra, Editat per la Societat Recreativa El Retiro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!