T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 28 de febrer de 2014

MARACA I MARXA


Any 1979
Conjunt de Girona, que va estar molt de moda en els balls populars, festes majors i revetlles de la zona.
D'esquerra a dreta: Enric SĂĄnchez, AgustĂ­ Ballesteros i Costa , Miquel Comadevall i Prat , Joan GalĂ­ i Vidal i Josep MÂȘ Abad.


Any 1983
En aquestes dues fotos de Jordi Mestre i Vergés, preses a l'envelat que es feia per les Fires de Girona, crec que hi ha els mateixos elements que en la foto de 1979.
En la segona hi podem veure un personatge popular de Girona, la famosa "Rateta" *, una senyora a qui li encantava ballar, encara que fos tota sola ...
* El seu nom era Soledat MarquÚs i Rocas, nascuda a Palafugell l'any 1903 i establerta a Girona; de fet el sobrenom seu anys enrera no era aquest: la seva parella es deia Pere Oliveras i Planas, conegut com "en Rateta", essent ella "la Sidrala"; la podem escoltar en aquest enllaç cantant una cançó popular antiga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!