T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 3 d’octubre de 2013

CIUTAT DE BERGA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1977
La cobla Ciutat de Berga neix dins de l' Escola Municipal de MĂșsica de Berga el Novembre de 1977. N'Ă©s el director Francesc Garcia Carretero. Aproximadament uns tres anys mĂ©s tard s'estrena la Cobla Infantil Ciutat de Berga dins de la mateixa Escola de MĂșsica.
El 1983 una bona part dels mĂșsics s'escindeixen i formen la Cobla-orquestra Atanaga.
La resta de components es fusionen amb la cobla infantil que tambĂ© havia tingut unes quantes baixes. D'aquĂ­ en surt la nova cobla Ciutat de Berga que inicia aquesta segona etapa sota la direcciĂł de Ricard Cuadra i CamprubĂ­. És una cobla molt jove, amb mĂșsics d'entre quinze i vint-i-cinc anys.
Entre el 1983 i el 1997 és quan té més activitat. Viatja a diferents països europeus (França, Alemanya, Itàlia, Holanda...) acompanyant diferents Esbarts.
L'any 1997 mor prematurament el seu director. Des d'aleshores les seves actuacions es limiten a les festes de la seva ciutat: la Patum, els Elois, Caramelles etc.
És pionera i organitzadora (entre d'altres) del Concert de Patum Memorial Ricard Cuadra que s'esdevĂ© cada any a Berga durant les Festes de la Patum.
Aquesta foto me la proporciona en LluĂ­s Gual, integrant de la Cobla de l'Escola mencionada, i tambĂ© m'indica el nom dels mĂșsics:
Darrere: Ricard Cuadra, DamiĂ  Rocadembosch, Francesc ("Xisco") Esquerra, Jaume Cortina, PĂČlit MirĂł, Joan Cortina, RubĂšn FernĂ ndez-Pola, Ramon Pagerols i Xavier Escobet
Davant: Neus Simon, Jaume Rubio, Francesc Garcia Costa, Francesc Garcia Carretero i Jordi Simon.


Any 1984 (1)
Darrere: Ramon Faura, MartĂ­ Santandreu, Cesc Molera, Xavier Freixa, Francesc Esquerra, Jaume Cortina i Josep ("Pep") Moneo i Vilalta
Davant: Isabel Roca i Pagerols, MĂ rius Moneo i Vilalta, David Plans, Carme Pons i MontanyĂ  i Queralt Roca i Pagerols.
Les fotos de 1984 a 1992, aixĂ­ com el resum histĂČric, me'ls proporciona una integrant de la formaciĂł, la Carme Pons i MontanyĂ .


Any 1984 (2)
AquĂ­ posen amb els instruments intercanviats.
Darrere: LluĂ­s Carreras, Xavier Freixa, Ricard Cuadra, Jaume Cortina i Queralt Roca
Davant: Isabel Roca, David Plans, MĂ rius Moneo, Carme Pons i Josep ("Pep") Moneo.


Any 1985
SeqĂŒĂšncia de dues fotografies d'una mateixa actuaciĂł.
Darrere: LluĂ­s Carreras, Ramon Faura, Xavier Freixa, Francesc ("Xisco") Esquerra i Josep ("Pep") Moneo
Davant: Isabel Roca, David Plans, MĂ rius Moneo, Carme Pons i Queralt Roca.


Any 1986 (1)
Fotografiats a Gernika.
Darrere: Gerard Serra, Ramon Faura, Cesc Molera, Xavier Freixa, Ricard Cuadra, Oriol Molera, Francesc Esquerra, Josep ("Pep") Moneo i Enric Vilalta
Davant: Xavier BiarnĂšs, Joan Camps, Toni BiarnĂšs, Carme Pons i Jordi Camps.


Any 1986 (2)
Darrere: Gerard Serra, Ramon Faura, Cesc Molera, Oriol Molera, Francesc Esquerra i Josep ("Pep") Moneo.
Davant: Xavier BiarnĂšs, Joan Camps, Toni BiarnĂšs, Carme Pons, Jordi Camps i Enric Vilalta.


Any 1986 (3)
Darrere: Toni BiarnĂšs, Carme Pons, Enric Vilalta, Oriol Molera, Joan Camps, Josep ("Pep") Moneo i Francesc Esquerra
Davant: Ramon Faura, Gerard Serra, Jordi Camps i Xavier BiarnĂšs


Any 1992
En el Casino Bayer, a ColĂČnia (Alemanya).
Darrere: Toni Just, MartĂ­ Santandreu, Cesc Molera, Xavier Freixa, Josep ("Pep") Moneo, Jordi Esquerra i Enric Vilalta
Davant: Araceli Esquerra, NĂșria Sales, David Plans, Carme Pons i Queralt Sales.

Any 2004
En la primera d'aquestes quatre fotos* veiem per quĂš alguns prefereixen tocar el flabiol i no el contrabaix, i en les tres segĂŒents estan tocant a davant del Refugi d'Ensija, a la Serra d'Ensija.
Darrere: Ramon Faura, Cesc Molera, Toni Just, Ramon Gragés, Jaume Cortina, Jordi Roca, Jordi Esquerra i Enric Vilalta.
Davant: Marta Pagerols, SĂ­lvia Miramunt, David Breganciano, Carme Pons i Jordi Camps.
* Aquesta seqĂŒĂšncia de fotos de Joan CasĂČliva es va fer el dia 19 de Setembre de 2004, dins dels actes del XXVĂš aniversari de l'AssociaciĂł de Muntanyencs Berguedans; podem veure'n una breu crĂČnica en aquest enllaç.


Any 2008
Portada del llibre MÚSIQUES DE LA PATUM, un recull de partitures compilades per Ramon FelipĂł i Sergi Cuenca. El dibuix Ă©s obra de Kap (Jaume Capdevila i Herrero), dibuixant i caricaturista de Berga.


Any 2009
MagnĂ­fica foto de Luigi-Berga , on podem veure els mĂșsics en formaciĂł de Banda en una de les passades de La Patum de Berga, un dels treballs musicals que sempre han recaigut en formacions berguedanes, bĂ© parcialment o en la seva totalitat. Es pot observar que la Ciutat de Berga compta amb l'ajuda de nombrosos augments.
En primer terme, a la percussiĂł, Ricard Lebourgeois, JesĂșs Subirats i Dani Palou; al darrere, amb els fiscorns, Jordi Esquerra i Josep ("Pep") Moneo; amb el bombardĂ­ Cristina Grant i, en posiciĂł de marcar el tempo, Sergi Cuenca.
Amb els trombons, Ramon GragĂ©s, RaĂŒl Rojo i Ignasi BallĂșs. Amb les trompetes, Cesc Molera, Aleix Villegas, David Soriano, Jordi Barnola i NarcĂ­s Mellado. Amb els saxos Quim Castilla, Carme Pons, Maria Mendieta, Neus Moneo, Marta Pagerols, Jordi Sabata, Carles SĂĄnchez, Denis Rojo, Xavi Torrabadella, Anna Vila i Sara Vima. Amb els clarinets, Mariona Casellas, Josep M. Grant, Ariadna Just, Xavier Llobet, Neus Mas, Laia Mascarella, SĂ­lvia Miramunt, Anna Moneo, Joan Sala i Giannina Aztarain; i amb les flautes Marta Barnola i Anna Benavides.

1 comentari:

  1. Marededeu com passa el temps! Jo em vaig afegir el 1991 a la formaciĂł de Banda i uns quants dels que surten aquĂ­ encara donen guerra: incombustibles!

    ResponElimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!