T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 16 d’abril del 2024

LA PRINCIPAL DE TARRAGONA

                                                 👉  LLEGEIX, SISPLAU :

 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:

(ENTRADA EN CONSTRUCCIÓ ... PACIÈNCIA)


Any 1986 (1)
Cobla de Tarragona creada l'any 1986. 
Antecedents:
Existia a Tarragona la Cobla La Principal del Camp, que en un principi havia estat radicada a Reus. 
Segons les informacions que extrec de la pàgina 275 del llibre LA SARDANA BALLADA A REUS - Han passat més de cent anys, de Francesc Salas i Borrell, el mes de Febrer de 1965 es constituïa una cobla a Reus amb el nom de Cobla-Banda La Principal de Reus, tal com consta a les targetes de presentació. Als inicis van tenir com a representants Jaume Saltó, de Reus, i Miquel Sans, de La Selva del Camp. Els seus músics provenien de formacions com la Cobla Reus, la Cobla-orquestra La Selvenca (de La Selva del Camp) o la Cobla-orquestra Marabú (de Valls), amb una preparació musical i experiència reconegudes, que va repercutir en la seva participació en festes de tot tipus. Van ser molt ben rebuts al Baix Camp.
Van començar les seves actuacions sardanistes, i tot i que el 25 d’Abril de 1966 encara portaven el nom de La Principal de Reus, el 26 de Juny d'aquell mateix any s’anomenen ja Cobla La Principal del Camp, i van continuar així durant uns anys. 
Més endavant, segons on tocaven canviaven de nom, fins al punt de no estar arrelats a Reus, i desapareixent d'aquesta ciutat al voltant de l'any 1979. 
Canvi de nom:
A principis de 1986, havent patit una important reestructuració de la plantilla, i donat que la majoria de músics eren de Tarragona (n'hi havia un de Riudoms, en Josep Tell), deixen el nom de Cobla La Principal del Camp i prenen el de Cobla La Principal de Tarragona.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1986 (2)
Detall de la foto anterior.
L'any 1986 el Club Gimnàstic de Tarragona va celebrar el seu centenari. Entre altres actes, hi va haver ballades de sardanes i la cobla La Principal de Tarragona també va actuar a l'acte principal a l'Estadi, el dia 2 de març. Hi van ballar un grapat de colles i també s'hi va interpretar sardanes per al públic.
Darrere: Josep Maria Gual i Garcia, Josep Tell i Rovira, Francesc Palomares, Josep Turu i Damunt, Joan Jordà i Quílez, Agapit Duran i Dobato i Lluís Carreras i Martí (contrabaix, no surt a la foto)
Davant: Jaume Caballé i Martí, Àngel López i Lluís, Cecili Moreno i Garcia, Jaume Salavert i Rosés i Rafael Guinovart i Bellmunt.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1986 (3)
Mateix lloc i dia que en les fotos anteriors, on veiem els músics cantant Els Segadors, juntament amb les autoritats i el públic.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1986 (4)
Aplec del dilluns de Pasqua de 1986 a l'Ermita de la Mare de Déu de Berà, de Roda de Berà.
Darrere: Josep Tell, Josep Maria Gual, Josep Turu, Joan Jordà, Agapit Duran i Lluís Carreras
Davant: Jaume Caballé, Àngel López, Cecili Moreno, Rafael Guinovart i Jaume Salavert.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1987 (1)
Anvers del fullet de propaganda editat per a la temporada 1987-1988.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1987 (2)
Revers del fullet de propaganda editat per a la temporada 1987-1988, on hi consta que el representant és Jaume Salavert.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1987 (3)
Fotografia emprada per a la portada del fullet, feta a l'Amfiteatre romà, de Tarragona.
D'esquerra a dreta: Josep Maria Gual (trompeta), Rafael Guinovart (tenora), Cecili Moreno (tible), Jaume Caballé (flabiol), Jaume Salavert (tenora), Àngel López (tible), Josep Tell (trompeta), Nicolás Esquitino i Fajardo (trombó), Joan Jordà (fiscorn), Agapit Duran (fiscorn) i Lluís Carreras (contrabaix).
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.


Any 1987 (4)
Fotografia promocional feta al Passeig de Sant Antoni, de Tarragona, amb l'edifici al fons conegut amb diversos noms: Castell de Pilats, Pretori, Castell del Rei ... En faig un detall per veure millor els músics.
D'esquerra a dreta: Jaume Salavert, Nicolás Esquitino, Jaume Caballé, Josep Tell, Josep Maria Gual, Joan Jordà, Agapit Duran, Cecili Moreno, Rafael Guinovart, Lluís Carreras i Àngel López.
Fotos: Arxiu Àngel López i Lluís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!