T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 23 d’octubre del 2023

MONTAGRINS

                                                     👉  LLEGEIX, SISPLAU :

 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1926
Cobla-orquestra d'Agramunt. De resultes que la societat La Barretina inaugura uns locals propis l'any 1926, per les seves activitats socials, neix aquesta nova formació orquestral.
De fet són part dels músics de l'Orquestra Armònica Agramuntesa (que desapareix) els qui s'hi apunten, seguint Josep Nadal i Valls (que llavors té 26 anys) que en serà el seu director.
Darrere: Ramon Mir i Valls, Adolf Creus i Comas, Antoni Sans i Camps, Joan Carrera i Batalla ("Joan Sastre"), Jaume Martorell i Aluja i Francesc Riu ("Rellotger")
Davant: Pau Ros i Estany ("Misoia"), Ferran Ros i Pijuan, Josep Nadal i Valls [director], A. Roca [era de Mollerussa] i Jaume Romeu ("Martra").
La informació que podem trobar en aquesta entrada i en totes les entrades referents a formacions musicals d'Agramunt, és deutora, gairebé íntegrament, de l'exhaustiu treball de Jaume Cots i Solé publicat a la Revista Sió (Agramunt) sota el títol Un segle de la vida musical d'Agramunt (1890-1990).
Foto: Revista Sió (Agramunt).


Any 1927
En formació de Cobla.
Darrere: Francesc Riu ("Rellotger"), Jaume Rormeu ("Martra"), Josep Nadal i Valls, Antoni Sans i Olius ("Morella"), Josep Valls ("Sacus") i Josep Ribera i Oromí ("Pep del Ribera")
Davant: Ferran Ros i Pijuan, Jaume Martorell i Aluja, Mateu Fenés ("Aspinet"), Pau Ros i Estany ("Misoia") i Joan Carrera i Batalla ("Joan Sastre").
Foto: Revista Sió (Agramunt).


Any 1933
Cartell de 1933.
A dalt: Pere Vicens i Mir ("Pere la Manxa"), Antoni Sans i Camps ("Morella"), Emili Biel ("Gorrista"), Pau Ros i Estany ("Misoia") i A. Roca
Al mig, un a cada costat: Ramon Vicens i Valls i Ferran Ros i Pijuan
A baix: Ramon Riu, Josep Recasens i Fabra, Jaume Martorell i Aluja i Jaume Canosa i Vidal.
A finals de l'any 1935, un sector minoritari de músics d'aquesta formació -encapçalats per Ferran Ros i Pijuan- en sortiren per desitjos de renovació, no compartits per la resta de músics.
Els escindits formaren un nou grup amb el nom de Quintet de Jazz Mikey, conegut popularment per "Los Periquitos". No tingueren massa ocasió de lluir-se donat que, ben aviat, començà la guerra civil, que comportaria també la dissolució dels Montagrins.
Foto: Revista Sió (Agramunt).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!