T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 10 de febrer de 2020

ELS QUIRRETES

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1911
Orquestra de Canet de Mar. La primera menciĂł que n'he pogut veure a les hemeroteques fa referĂšncia a que havien actuat a Blanes l'any 1896, perĂČ es parla d'una formaciĂł consolidada (pĂ gina 40 d'aquest document), per tant seria formada uns anys abans.
El seu impulsor va ser Isidre Jover i Lavera; juntament amb un altre soci, Francesc Xavier Serra i Font, l'any 1894 havien fundat una fĂ brica de gĂšneres de punt a Canet de Mar: Jover, Serra i Cia.*
Tant ell, deixeble del compositor, organista i mestre de capella Ramon Clausell i Llauger, com la resta d'integrants de l'orquestra tenien una sĂČlida formaciĂł musical, hereva de la Capella Barroca de Canet de Mar, un llegat del mestre de la capella del Palau de la Comtessa, TomĂ s Milans i Godayol, artĂ­fex d'un dels fons mĂ©s importants que es conserven del barroc musical hispĂ nic dels segles XVII i XVIII.
En aquesta foto de 1911 no hi surt el fundador, que a mĂ©s de mĂșsic d'orquestra era tambĂ© organista de l'esglĂ©sia, director del cor parroquial, compositor i mestre de capella; havia mort l'any 1904, perĂČ segurament hi ha algun dels seus dos fills, o tots dos: Isidre i TomĂ s Jover i SallarĂ©s. Isidre Jover i Lavera i els seus fills van donar un nou impuls a la Capella de MĂșsica de Canet de Mar i  a l'OrfeĂł Canetenc.
Drets: Desconegut (podria ser
Tomàs Jover i Sallarés), Desconegut, Desconegut, Desconegut i Desconegut
Asseguts: Salvador Vives i Feliu ("Vivetes"), Desconegut
i Desconegut.
* Aquesta fàbrica va estrenar l'any 1900 un edifici dissenyat per l'arquitecte Lluís DomÚnech i Montaner, la mare del qual era de Canet. Anys a venir, i durant molt temps, un dels productes més celebrats d'aquesta empresa va ser el jersey Pulligan.
Foto: Arxiu FamĂ­lia
Arnau i Vives.Any 1918
Drets: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut i Desconegut
Asseguts*:
Salvador Vives ("Vivetes"), Salvador [?] Arquer, Desconegut (en segon terme), Tomàs Jover i Sallarés, Francesc [?] Banchs [i Plansa?] i Miquel Banchs [i Plansa?] ("Rei").
Aquesta foto, l'anterior i la posterior les extrec de l'article "El mestre Vives que jo recordo ..."
, de Xavier Mas i Gibert, historiador que forma part del Centre d'Estudis Canetencs. Aquest article el podem llegir a les pĂ gines 11 a 16 del nÂș 40 de la revista canetenca El Sot de l'AubĂł.
* En el peu de foto que trobo en aquest article, nomĂ©s hi ha identificats els mĂșsics asseguts, perĂČ en citen cinc, i com podem veure n'hi ha sis. Jo faig aquesta distribuciĂł, quan tingui mĂ©s dades la revisarĂ©.
Foto: FamĂ­lia Arnau i Vives.Any 1921
Drets: Desconegut, Desconegut, Desconegut i Desconegut
Asseguts:
Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Salvador Vives ("Vivetes") i Desconegut.
F
oto: FamĂ­lia Arnau i Vives.


Any 1923
Anunci que apareixia al programa de la Festa Major de Canet de Mar l'any 1923, on hi veiem que el representant era Alfons Dotras. No sé si es tracta d'Alfons Dotras i Mañà o Alfons Dotras i Feliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!