T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 16 de setembre del 2019

ELS PALAMOSINS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1911 (1)
Portada del primer dĂ­ptic editat per aquesta Cobla-orquestra de PalamĂłs fundada l'any 1911 com a extensiĂł de l'Orquestra titular del Teatre Cervantes d'aquesta poblaciĂł.
Foto: Arxiu Carme Sureda.
Aquest dĂ­ptic i la seva informaciĂł corresponent provenen del llibre Cobles i orquestres de PalamĂłs (1843-2014). Mig segle de la Cobla Baix EmpordĂ , de LluĂ­s Mercader i Bravo, editat per Viena edicions:


Any 2014
Portada del llibre esmentat.


Any 1911 (2)
Segona pàgina del díptic, amb expressió del representant, Llorenç Mas.
Foto: Arxiu Carme Sureda.


Any 1911 (3)
Tercera pàgina del díptic, amb el text de presentació, on es destaca els solistes Hermenegild MarcÚ (fiscorn), Joan Duchamps (cornetí) i Joan Darné (clarinet).
Foto: Arxiu Carme Sureda.


Any 1911 (4)
A la quarta pĂ gina del dĂ­ptic hi trobem la relaciĂł del personal artĂ­stic, que reprodueixo a continuaciĂł indicant els instruments d'Orquestra i de Cobla que tocava cadascĂș. És interessant constatar que eren dotze components -no onze, com era el mĂ©s habitual-, de manera que en formaciĂł de Cobla portaven un 2n trombĂł. Tot i aixĂ­, especifiquen a peu de pĂ gina que tambĂ© poden formar amb 10 o 11 professors.
Llorenç Mas i Jofra (violí director i 2n tenor), Joan Martí i Anglada (violí i 2n trombó), Francesc Sendra i Berenguer (violí i 2n fiscorn), Rafel Colom i Ametller (violí i 1er tenor), Zoilo Sureda i Bidó (flauta, flautí i flabiol), Joan Darné i Pascual (1er clarinet i 2n tible), Jaume Batlle i Palou (2n clarinet i 1er tible), Joan Duchamps* (1er cornetí), Josep Ginjaume i Blanquet (2n cornetí), Hermenegild MarcÚ i Quintana (fiscorn i 1er fiscorn), Josep Joan i Sanmartí (trombó i 1er trombó) i Francesc Carreras (contrabaix).
Al meu entendre i pel quĂš he llegit en el llibre d'en LluĂ­s Mercader, a partir de 1914 es van convertir en la Cobla-orquestra La Principal de PalamĂłs.
* Crec que es tracta del mĂșsic Joan Duchans i Compte, que en algun moment deuria canviar (o li deurien canviar) el seu cognom. El trobo l'any 1918 com a cornetĂ­ a la Cobla-orquestra Figueras, de Girona, i l'any 1919 com a cornetĂ­ i representant de la Cobla-orquestra Els Gironins, tambĂ© de Girona.
Foto: Arxiu Carme Sureda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!