T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimarts, 26 de febrer de 2019

AYATS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1923 (1)
Orquestra de Granollers creada l'any 1922 quan Joan Vilà i Ayats, després del seu pas per la Cobla-orquestra La Catalana de Granollers (1917-1922)*, va declinar l'oferta d'Albert Martí i Galceran per ser un dels fundadors de la Cobla-orquestra Barcelona.
En aquesta Orquestra hi tocaven els seus fills Miquel i Ramon.
Darrere: Joan VilĂ  i Ayats (fiscorn), Desconegut (cornetĂ­), Desconegut (cornetĂ­), Desconegut (viola o violĂ­) i Desconegut (contrabaix)
Davant: Desconegut (clarinet), Desconegut (clarinet), Desconegut (flauta), Desconegut (violĂ­), Miquel VilĂ  i Ferrer (violĂ­) i Ramon VilĂ  i Ferrer (violĂ­).
L'any 1927 van fer una reestructuraciĂł afegint l'instrumental de Cobla; i feien una cosa que ara pot semblar estranya perĂČ a l'Ăšpoca "venia molt": quan tocaven sardanes eren la Cobla La Principal de Granollers, i quan feien Concert o Ball continuaven amb la nomenclatura original, Orquestra Ayats (a vegades tambĂ© Orquestra VilĂ  Ayats). D'aquesta manera donava la sensaciĂł, en alguns pobles, de que llogaven dues orquestres per a la seva festa.
* Abans havia passat per la Cobla-orquestra La Moderna Tossense, de Tossa de Mar i la Cobla-orquestra La Moderna, de Granollers.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1923 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!