T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 30 d’octubre del 2018

LA MODERNA (Barcelona)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1932 (1)
Orquestra-orquestrina de Barcelona. Òbviament, el fet de posar les dues denominacions indicava que tocaven amb dues instrumentacions diferents, Orquestra, en formaciĂł per a mĂșsica clĂ ssica i balls mĂ©s noucentistes, i Orquestrina, amb la instrumentaciĂł que des de mitjans dels anys 20 havia començat a tocar una mĂșsica mĂ©s moderna, influenciada per la mĂșsica de les bandes nordamericanes.
Posa que era fundada l'any 1899, i la raĂł Ă©s que provenien de l'Orquestra La Moderna de Granollers, present a la capital del VallĂšs Oriental des de 1899 fins, al menys, 1930, i que per raons que desconec van canviar la seu de la formaciĂł; potser perquĂš gairebĂ© tots els mĂșsics eren de Barcelona o hi residien.
Foto: Arxiu Josep Capdevila i Soldevila.


Any 1932 (2)
En aquest detall podem veure millor els mĂșsics, tots de reconeguda trajectĂČria a la seva Ăšpoca, alguns dels quals van arribar a tenir orquestra prĂČpia, com els germans LluĂ­s i Ricard Rovira (res a veure amb el director de l'Orquestra de LluĂ­s Rovira). Poso primer l'instrument d'Orquestra i desprĂ©s el d'Orquestrina.
A dalt: Josep MÂȘ Navarro (viola, banjo i guitarra), Marcel·lĂ­ Bayer i GaspĂ  (clarinet 2n i saxo alt), Joan Rius (clarinet 1er i saxo) i Josep Pujol i Torras (flauta i saxo soprĂ )
Al mig: Rafael Ferrer i FitĂł (violĂ­ solista i piano), Josep Ricart i Bastida ["Titus"] (violĂ­ director i jazz-band -bateria-) i LluĂ­s Rovira i GonzĂĄlez (trompeta 1ÂȘ)
A baix: Josep Ricart i Rodeja ["Titus"] (fill del director, violĂ­ 1er i saxo alt), Josep Cañameras (contrabaix), Josep BoldĂș i Farreny (fiscorn i trombĂł de vares) i Ricard Rovira i GonzĂĄlez (trompeta 2ÂȘ i jazz-band).
Foto: Arxiu Josep Capdevila i Soldevila.


Anys 40
Tarja publicitària dels anys 40, on es pot veure que afegeixen al nom de l'orquestra la paraula Titus, que era el sobrenom del director Josep Ricart i Bastida (i també del seu fill, Josep Ricart i Rodeja)
També s'indica les quatre classes d'actuació que ofereixen: Funcions religioses, Concert clàssic, Ball i acompanyament de Funcions teatrals.
Foto: Arxiu Josep Capdevila i Soldevila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!