T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 5 de gener de 2018

MONTANER

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927
Orquestrina d'Igualada creada i dirigida per Josep Montaner i Torreguitart. Els anys que poso en aquesta foto i les segĂŒents sĂłn aproximats, perĂČ en tot cas força aproximats, tinguent en compte la presĂšncia d'alguns dels mĂșsics en d'altres formacions igualadines que sĂ­ tinc datades amb mĂ©s precisiĂł.
Totes les fotos i la informaciĂł me les proporciona en Josep Montaner i Torres, fill i nĂ©t de dos dels mĂșsics d'aquesta orquestrina, la qual feia una barreja de trio de corda amb piano (instruments clĂ ssics), amb els instruments que, juntament amb el piano, la trompeta, l'acordiĂł o el fiscorn, ja presents a les formacions tradicionals, donaven una nova sonoritat: jazzband, saxo, trombĂł de vares, banjo, flauta d'Ăšmbol. GairebĂ© totes les orquestrines van tenir aquesta etapa de transiciĂł, prescindint mica en mica dels instruments clĂ ssics.
Retratats al pati de l'Ateneu IgualadĂ­ de la Classe Obrera hi tenim:
D'esquerra a dreta: Desconegut (contrabaix), Joan Montaner i Guix (jazzband, flauta d'Úmbol, violí, piano, fiscorn, trombó, banjo i percussió), Ramon Pujol i Roca (trompeta), Josep Montaner i Torreguitart (director, violoncel, saxo tenor i acordió de botons; d'aquest darrer instrument també n'era constructor), Desconegut (trombó), Desconegut (piano), Desconegut (saxo alt) i Francesc Realp i Lladó (violí i contrabaix).
Foto: Arxiu Josep Montaner i Torres.


Any 1930
Una imatge ben artística, amb una composició visual que destaca els instruments més moderns, inclós l'helicó.
Al centre: Josep Montaner i Torreguitart
A dalt, d'esquerra a dreta: Joan Montaner i Guix, Desconegut, Ramon Pujol, Desconegut, AdelĂ­ Casulleras i GassĂł (piano, que tambĂ© va ser un reconegut fotĂČgraf), Desconegut, Desconegut i Desconegut.
Foto: Art FotogrĂ fic RibĂł. Arxiu Josep Montaner i Torres.


Any 1933
D'esquerra a dreta: Joan Montaner i Guix, Lluís Gibert (trompeta i violí), Jacint Muset (saxo alt, clarinet i violí), Josep Montaner i Torreguitart, Salvador Ferrer (piano i jazzband), Llorenç Galtés (contrabaix i helicó) i Desconegut.
Foto: Arxiu Josep Montaner i Torres.


Any 1935
Original composiciĂł amb els mĂșsics a dins d'un bombo.
Al centre: Joan Montaner i Guix (jazzband)
Al seu voltant, d'esquerra a dreta: Josep Montaner i Torreguitart (saxo tenor), Jacint Muset (saxo alt), Salvador Ferrer (piano), Llorenç Galtés (contrabaix), Isidre Roig i Roca (trombó) i Lluís Gibert (trompeta).
L'orquestrina es va desfer en esclatar la guerra incivil.
Foto: Art FotogrĂ fic RibĂł. Arxiu Josep Montaner i Torres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!