T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimecres, 22 de març de 2017

COTS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1927 (1)
Orquestrina de Manresa fundada l'any 1927 per Santiago Cots i Coma.
D'esquerra a dreta: Antoni Caballol (saxo alt), Desconegut (trombó), Ferran Pujol (jazzband = el dibuix del bombo no té desperdici !), Santiago Cots (piano), Isidre Grau (trompeta) i Florenci Trullàs i Vila (violí).
Foto: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.


Any 1927 (2)
Revers de la postal anterior, on s'esmenta els tipus de mĂșsica que poden interpretar, que poden augmentar la formaciĂł en les localitats on no hi hagi piano, i  que els representants sĂłn Santiago Cots i Isidre Grau.
Foto: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.


Any 1928
En aquesta foto sĂłn quintet en lloc de sextet.
D'esquerra a dreta: Ferran Pujol (jazzband), Antoni Caballol (saxo alt), Isidre Grau (trompeta), Santiago Cots (piano) i Florenci TrullĂ s i Vila (violĂ­).
Foto: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.


Any 1929
Van participar en en un espectacle anomenat "Cabaret", i la veritat, la foto té sabor autÚntic.
Els mĂșsics queden una mica en segon terme: Santiago Cots (piano), Desconegut (trombĂł), Isidre Grau (trompeta), Antini Caballol (saxo alt) i Antoni Vilaseca i VilatimĂł (violĂ­).
Foto: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.


Any 1930 (1)
Dues versions de la mateixa foto, la segona sembla acolorida artificialment. Com era habitual a l'Ăšpoca, eren poli-instrumentistes, i entre tots tocaven tots els instruments que es veu a la imatge.
D'esquerra a dreta: Joan Baptista ["Batista"] Solans i Gabernet* (piano, violĂ­ i bandoneĂł), Isidre Grau (trompeta i violĂ­), Santiago Cots (trombĂł, violĂ­ i piano), Ferran Pujol (bateria i banjo), Antoni Caballol (saxo alt, clarinet, guitarra i flauta) i Antoni Vilaseca (saxo tenor, clarinet i violĂ­).
* Fundador d'un taller de reparaciĂł de pianos, Pianos Solans, que esdevindria Solans MĂșsica, de Manresa, una botiga de mĂșsica plenament vigent avui dia (2020).
Fotos: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.


Any 1930 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.


Anys 30
A punt d'acompanyar una cercavila o una processĂł.
D'esquerra a dreta: Desconegut (platerets), Ferran Pujol (caixa), Desconegut (fiscorn), Santiago Cots (trombĂł), Isidre Grau (trompeta), Antoni Caballol [?] (saxo alt) i Desconegut (violĂ­).
No tinc mĂ©s fotos de l'Orquestrina Cots. L'any 1945 es van dissoldre, i alguns dels mĂșsics es van integrar a la recentment formada Orquestra Homs.
Foto: Arxiu MÂȘ LluĂŻsa Cots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!