T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dissabte, 23 de gener de 2016

LA FILHARMÒNICA (Granollers)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1929 (1)
Cobla-orquestra de Granollers, formada a ran de la desapariciĂł de la Cobla-orquestra Granollers:
L'any 1929 en Francesc VilarĂł i el seu fill Josep MÂȘ van marxar de Granollers, juntament amb la resta de la famĂ­lia, per muntar una AcadĂšmia de MĂșsica a Barcelona, de manera que la formaciĂł es dissolguĂ©, i els mĂșsics restants van formar la Cobla-orquestra La FilharmĂČnica. Ho escrivien FilarmĂłnica, i jo m'he permĂšs la llicĂšncia de normalitzar el nom. No obstant, el projecte de l'AcadĂšmia no va reeixir, els VilarĂł van tornar a fixar la seva residĂšncia a Granollers i La FilharmĂČnica, que nomĂ©s va actuar una temporada amb aquest nom, va tornar a portar el mĂ©s conegut i comercial de Cobla-orquestra VilarĂł.
Donat el carisma i la popularitat de Francesc VilarĂł, moltes vegades s'anomenava a la formaciĂł que ell encapçalava Els Vilarons.
Darrere: Jacint Montaner i Casas, Desconegut, Antoni Godo, Desconegut i Francesc Marsans
Davant: Desconegut, Eudald MalĂ© i Prat, Marian BufĂ­a i BanĂșs, Miquel Soler, Pere Camps i Marsansi Josep Pujol i Torras.
Segons les hemeroteques, sembla que nomĂ©s van tenir una temporada d'existĂšncia, i Ă©s possible que alguns mĂșsics s'afegissin a la Cobla-orquestra VilarĂł, de la que no en tinc cap fotografia.
* Pels qui coneixem a Francesc Camps i Comellas, a qui pots trobar en distintes entrades d'aquest blog, com s'assembla al seu pare, Pere Camps !
Foto: Col·lecciĂł Jordi Mestres.Any 1929 (2)
Revers de la postal anterior, on s'especifica que els representants són Eudald Malé i Miquel Soler (-i no Solé-, segurament l'impressor es va equivocar, el tinc ben escrit en el revers d'una postal de la Cobla-orquestra Artística de Badalona).
Foto: Col·lecciĂł Jordi Mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!