T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

diumenge, 16 de novembre de 2014

LA PRINCIPAL DE SA BARDISSA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 2014 (1)
AtenciĂł ! Aquest Ă©s un nom fictici, per a una Cobla-orquestra fictĂ­cia ... 
M'explico: el passat 8 de Novembre (de 2014) es va inaugurar a la Plaça Major de Calonge la finalitzaciĂł de dos grans murals encarregats per l'Ajuntament, on hi ha representats els fills adoptius i predilectes de Calonge - Sant Antoni, els mĂșsics mĂ©s destacats del municipi i diverses persones que al llarg de la seva vida han tingut una vinculaciĂł especial amb la Plaça Major.
Un dels murals estĂ  pintat sobre una paret amb una superfĂ­cie d’uns 140 metres quadrats. En aquest espai l’artista Carles Arola i Vera ha utilitzat la tĂšcnica de trompe-l’oeil que produeix una il·lusiĂł ĂČptica enganyant a la vista i produĂŻnt l’efecte de relleu i profunditat. En aquest primer mural, s’hi troben representats els fills adoptius de Calonge - Sant Antoni: Joan Viñas Bona, JoaquĂ­n RuĂ­z-GimĂ©nez, Josep Maria Vilaseca Sabater, Pere RossellĂł Blanc, Jaume Aymar Ragolta, Francisco LuĂ­s GamĂłn Boldoba, Artur Mundet CarbĂł, Pere Caner Estrany i Josep Fort Ripoll. TambĂ© en aquest mateix mural s’hi han representat diverses persones que han estat o sĂłn especialment representatives en la vida de la Plaça Major, com sĂłn Amadeu Serch Mestre, Ignacio Lara SĂĄnchez, Maria Vila CastellĂł, Ramona GarcĂ­a Gispert, Rosina CastellĂł, Maria Vilar Bonet, Quimeta Vert Moner i LluĂ­s GalĂ­ Coll.
El segon dels murals estĂ  pintat a la façana del Cercle CalongĂ­ de Calonge, tambĂ© situat a la Plaça Major. En aquest cas s’ha volgut homenatjar els mĂșsics mĂ©s rellevants que ha tingut el municipi i que van tenir la mĂșsica com a passiĂł o com a professiĂł i varen portar el nom del municipi arreu. En les segĂŒents imatges en podem saber alguna cosa mĂ©s:


Any 2014 (2)
En el finestral esquerra hi tenim a: LluĂ­s Moreno i PallĂ­ i AdriĂ  SardĂł i Parals
Part central, darrere: Josep Mercader i Corriols, Josep Pijoan i Galceran ["en Pitu Xicu"], Enric VilĂ  i Armengol i Amadeu Cuadrado i Alguacil
Part central, davant: Josep Colom i Molla, Jaume Esteve i Homs ["Met refilaire"], Juli Esteve i Homs, AgustĂ­ Faig i Pericay, Miquel Faig i Solana i Enric Dalmau i Carbonell
En el finestral dret hi ha: Antoni Ros i MarbĂ  i Ricard Viladesau i Caner *
Va ser el meu primer mestre de tenora.


Any 2014 (3)
El mateix mural, des d'un altre punt de vista.
L'Amadeu Cuadrado (un dels dos que aquest any 2014 queden vius d'aquest mural, com em comentava ell mateix; l'altre Ă©s l'Antoni Ros i MarbĂ ) em va suggerir batejar aquesta formaciĂł amb el nom de La Principal de Sa Bardissa (nom informal amb quĂš es coneix el poble de Calonge). Doncs aquĂ­ queda, per a la posteritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!