T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 7 de juliol de 2014

ORQUESTRA DE CAMBRA DE GIRONA


Any 1955
L'Orquestra de Cambra de Girona va se fundada l'any 1954, provinent d'una ampliaciĂł del Quintet VienĂšs i sota el patronat de la DiputaciĂł de Girona*. El 3 de Febrer de 1955 va debutar al Teatre Municipal de Girona, sota la batuta del seu director, l'organista titular de la Catedral de Girona, Rafael Tapiola i Gironella. Es pot veure una petita crĂČnica d'aquest debut a la Revista de Girona en el segĂŒent enllaç.
L'any 1964 va plegar Rafel Tapiola, assumint-ne provisionalment la direcciĂł el director de la Banda de MĂșsica Militar de Girona, LluĂ­s BeviĂ  i Amat
L'any 1965 es va fer cĂ rrec de la direcciĂł el violĂ­ concertino de l'Orquestra, Joan Guillaume i CostejĂ , fins l'any 1982, any en que passĂ  a dirigir el mestre LluĂ­s Albert i Rivas, que en seria titular fins a la desapariciĂł de la formaciĂł, l'any 1996.
La fotografia la trobo en el programa del concert que van interpretar a la Sala Edison, de Figueres, el divendres 25 de Novembre de 1955, a dos quarts de vuit de la tarda. Aquest concert era organitzat per l'AssociaciĂł de MĂșsica de Figueres.
La plantilla d'aquell dia la componien els segĂŒents mĂșsics:
Violins:
Joan Guillaume i CostejĂ , Josep Freixas, Consol Oliveras i Casademont, Albert Falgueras i MerlĂ­, Joan Bataller i Admetlla, Antoni Bohigas, Joan BarĂł i VilĂ  i Francesc Figueras
Violes:
Ferran Prunell i Cruz, Josep MÂȘ Carbonell i Perich i MartĂ­ BagudĂ  i Bellapart
Violoncels:
Joan Prat i Josep MÂȘ Serra
Contrabaix:
MariĂ  CorbĂ­
Piano:
Rogeli SĂĄnchez
Director:
Rafael Tapiola i Gironella.
* De fet, el nom oficial de la formaciĂł era Orquestra de Cambra de la DiputaciĂł de Girona.
Foto: Biblioteca Fages de Climent (Figueres)


Any 1958
Aquesta fotografia correspon a l'actuaciĂł que van fer al Palau de la MĂșsica, de Barcelona, el 4 de Maig de 1958, a les 11 del matĂ­.
D'esquerra a dreta: Joan Bataller, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Joan Guillaume, Consol Oliveras, Albert Falgueras, Rafel Tapiola, Josep MÂȘ Carbonell, Desconegut, Ferran Prunell, Josep MÂȘ Serra, Desconegut i Desconegut.


Any 1974
En aquesta foto, cedida per l'Albert Falgueras, i agafada en un concert fet a Banyoles el 14 de Febrer de 1974, hi tenim:
A l'esquerra:
En segon terme: Joan Bataller, Ricard Parés i Riembau i Joaquim Caula i Pujol
En primer terme: Ricard ParĂ©s i Bastons , AgustĂ­ Monguilod i Andreu (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra MĂ xim's), Albert Falgueras i Emili Corominas i Gelada
Al mig, d'esquenes, i dirigint: Joan Guillaume
A la dreta: MartĂ­ BagudĂ , Joan Creixans i Franquesa, Josep MÂȘ Serra, Jaume Cristau i Brunet i Vicenç Silvestre.


Any 1987
A l'esquerra:
Drets: Vicenç Silvestre, Ricard Parés, Joaquim Caula, Modest Puig i Emili Corominas
Asseguts: RaĂŒl Soler, Josep MÂȘ Serra, Albert Falgueras i Joan Jaime
Al mig: LluĂ­s Albert (director)
A la dreta:
Drets: Joaquim Almeda, AgustĂ­ Monguilod, Antoni Cicres i DomĂšnech, Pere Prat i LluciĂ  Casellas i Lloret
Asseguts: Josep MÂȘ Mascarell (amb qui vaig coincidir tres anys a la Cobla-orquestra Selvamar), Florenci TrullĂ s i Altimira, LluĂ­s Palet i Pou i Emili Poch i Garriga.


Any 1994Any 1996
Un dels darrers concerts, sino l'Ășltim ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!