T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 9 de març del 2014

GARROSTAS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30
Orquestra de Cardona fundada l'any 1922 per Ramon Garrostas i Cots. Tot i que en aquesta postal s'esmenta l'any 1912, possiblement faci referĂšncia a un petit grup instrumental que el fundador ja tenia creat a principis del segle XX. Els mĂșsics eren d'una entitat de poblaciĂł del municipi anomenada La Coromina i de Cardona. TambĂ© portĂ  el nom d'AgrupaciĂł Musical Garrostas i Orquestrina Garrostas.
Començant a dalt de tot, i en sentit horari, hi tenim:
Ramon Garrostas i Cots (pianista i director), Valerià Calmet, Antoni Planas ("Tonet Torra"), Teodor Trovalón, Àngel (en realitat es deia Pere) Cambronero i Joan Planas.
No estic massa segur de que l'ordre en quĂš he posat les fotos sigui el correcte; aquestes fotos, juntament amb les dades histĂČriques, es troben en el Programa de la Festa Major de Cardona de l'any 2007, que m'ha facilitat molt amablement l'Ajuntament. Aquest programa extreu la informaciĂł del llibre LA MÚSICA INSTRUMENTAL A CARDONA , de GlĂČria BallĂșs i CasĂČliva , editat per l'Ajuntament l'any 2007. 


Any 1941
A dalt, a l'esquerra: Ramon Garrostas i Cots, pianista i director
Els tres de la dreta, de dalt a baix: Ramon Garrostas i CrispĂ­ (trompeta, fill del director), Manel Jordana (saxo, clarinet i vocalista) i Ermenter Cambronero (saxo tenor)
A baix: Antoni Planas ["Tonet Torra"] (jazz-band o bateria i violí), Joan Planas (contrabaix) i Àngel Cambronero (trombó, el rùtol posa "trompón", i violí).


Anys 40
AquĂ­ amb la denominaciĂł "Garrostas y su orquesta" .
Hi va haver un temps en que també feien Cobla, tot i que substituien algun dels instruments tradicionals per saxo o clarinet.


Any 1946


Anys 50 (1)
L'any 1949 va morir el fundador, agafant les tasques de direcciĂł el seu fill Ramon Garrostas i CrispĂ­, i entrant com a pianista l'altre fill, Josep Garrostas i CrispĂ­.


Anys 50 (2)
A baix. els vocalistes Ermenter Cambronero i Josep Basora.


Anys 60
El dia 6 de Maig de 1962, a NavĂ s, van fer la seva Ășltima actuaciĂł.

2 comentaris:

  1. Només fer una petita rectificació a l'ordre de la foto , en la qual anomeneu els components de l'orquestra . A la dreta de dalt abaix va en aquest ordre : Ramon Garrostas fill, Jordana i a sota l'Ermenter Cambronero nebot del fundador Ramon Garrostas pare .
    Molt bona recopilaciĂł i resum de l'orquestra .
    Podria aportar alguna cosa mĂ©s com a filla d'en Ramon Garrostas , perĂČ si voleu saber alguna cosa , estic a la seva disposiciĂł .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes grĂ cies, AntĂČnia. M'agradaria que es posĂ©s en contacte amb mĂ­. Al principi de totes les entrades, inclosa aquesta, just a sota del tĂ­tol de l'orquestra, hi ha el meu correu electrĂČnic.

      Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!