T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 21 de març de 2014

STELO

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1955
Orquestra de MoiĂ  fundada l'any 1954 per Ramon Serra i Garriga, un mĂșsic professional de Barcelona que havia arribat a MoiĂ  per estimular l’activitat musical, en paraules de GlĂČria BallĂșs. Tant el nom de l’orquestra com el seu sĂ­mbol, l’estrella de cinc puntes verdes, reflecteixen l’interĂšs que aleshores hi havia, especialment a MoiĂ , per l’idioma internacional Esperanto (en aquesta llengua, Stelo significa estel o estrella). Entre els anys 1954 i 1957 feren nombroses actuacions a MoiĂ , ja que, a mĂ©s d’actuar durant la Festa Major, feien ball cada diumenge, del mes d’agost a l’octubre, al CĂ­rcol o al Gran Hotel. TambĂ© participaren en la ProcessĂł de la PurĂ­ssima, cobrant 400 pessetes, i en la Festa de les modistes, en quĂš cobraren 650 pessetes. A mĂ©s de participar en les festes de Reis, de Sant Antoni i de Sant SebastiĂ , a MoiĂ , actuaren a Santa Maria de l’Estany, a Sant HipĂČlit de VoltregĂ , al Pont de Vilomara, a Sant Llorenç Savall, a Castellterçol i a Monistrol de Calders.
A la foto hi tenim:
Darrere: Ramon Serra (piano), Josep Armadans i MarfĂ  (contrabaix) i Salvador Pascual (bateria)
Al mig: Josep Pladevall (trompeta), Antoni Arisa (trompeta) i Enric Oliveras (trombĂł)
Davant: Rossend Oliveras i Santcliment (saxo), Ramon Fonts (saxo) i Manel Vives i Ribas (saxo).
Tota aquesta informaciĂł Ă©s extreta del llibre de GlĂČria BallĂșs "Els mĂșsics a la vila de MoiĂ ", editat per Modilianum 7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!