T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 13 de març del 2018

SHANG-HAI

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 50 (1)
Orquestra de Barcelona que ja l'any 1945 actuava el nom de Los Saturnos, i que veig per primera vegada a les hemeroteques amb el nom d'Orquestra Shang-hai l'any 1954. A continuaciĂł poso dos detalls d'aquest dĂ­ptic.


Anys 50 (2)
Tinc molt poca informaciĂł d'aquesta Orquestra. Actuaven a les Sales de Festa de Barcelona i la seva trajectĂČria, sobre el paper, seria de 1954 a 1956. El representant era Antoni Sirvent i SocorĂł, que podria ser el pianista de la foto. Aquesta combinaciĂł de cognoms l'he trobat en abundĂ ncia a la provĂ­ncia d'Alacant. El desembre de 1955 els veig anunciats com Mayolas y su Orquesta Shang-hai, i l'any 1956 veig una actuaciĂł amb les orquestres (dues) Mayolas i Shang-hai.
Crec que el trompetista que veiem en primer terme Ă©s Jaume Mayolas i Bret (Mollet del VallĂšs, 1928-1999), i transcric una petita ressenya de 1999 (pĂ gina 12) d'aquest mĂșsic que feia l'Ajuntament de Mollet del VallĂšs en una proposta de lliurament de la DistinciĂł CĂ­vica Per Mollet, com a reconeixement de la ciutat a diverses persones que van destacar en diversos Ă mbits de la cultura:

Jaume Mayolas i Bret (Mollet del VallĂšs, 1928-1999)
De ben jove, aquest molletĂ  va mostrar molt d'interĂšs per la mĂșsica, la base de la seva vida. Tocava la trompeta, i va editar un disc. Cap als anys 50 estableix contacte amb mĂșsics de Barcelona, amb els quals va formar diverses orquestres, com la Shang-hai, que va tenir un gran Ăšxit popular. MĂ©s endavant va decantar-se pel cant, sobretot en la modalitat de les havaneres, i amb els companys del cercle dels Amics de les Arts oferien concerts a Mollet i a d'altres pobles. Va compondre la mĂșsica de la cançó del Mil·lenari de Mollet, l'any 1993.


Anys 50 (3)
La vocalista Blanca Lyssel.


Anys 50 (4)
Portada d'un altre dĂ­ptic, amb motius orientals i on curiosament s'indica que hi ha telĂšfon, perĂČ no hi posen el nĂșmero.


Anys 50 (5)
Part central del dĂ­ptic, amb la mateixa foto de l'anterior.


Anys 50 (6)
Tot i que ja surt aquesta foto en la segona imatge d'aquesta entrada, em sembla adient posar-la, doncs tenen una coloraciĂł i resoluciĂł diferents.


Anys 50 (7)
Una altra de les vocalistes que van portar durant aquells anys, coneguda com Pepita Cid.


Anys 50 (8)
Tarja amb el retrat de l'Orquestra i la vocalista.


Anys 50 (9)
Detall de la tarja anterior. Crec que el trompetista Jaume Mayolas ja no hi Ă©s, perĂČ el pianista (segurament Antoni Sirvent) encara Ă©s el mateix. I la vocalista penso que Ă©s la mateixa Pepita Cid. Podria ser Pepita Ciurana, perĂČ no n'estic del tot segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!