T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 13 d’abril del 2015

LA MODERNA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927 (1)
Cobla-orquestra de Sant Celoni, sigui dit aixĂČ amb les segĂŒents matisacions:
A principis de 1927, en no poder assumir les despeses de la formaciĂł, sobretot pel fet de que la majoria de mĂșsics eren d'altres poblacions, la Cobla-orquestra La Principal de Sant Celoni ja s'havia desfet. A partir d'aquĂ­, els seus components van haver de buscar altres formacions on poder continuar actuant. Josep Ballada, LluĂ­s Ballada, LluĂ­s AlmazĂĄn, Darvin Janer i Jaume Gaig van entrar a formar part de la Cobla-orquestra Llevantina de Calella, creada per Josep MÂȘ Tarridas i Barri l'any 1922.
PerĂČ es produeix un fet curiĂłs: com que les orquestres feien els contractes d'un any per l'altre, La Principal de Sant Celoni tenia adquirits alguns compromisos en diferents poblacions; amb el vistiplau del mestre Tarridas, els mĂșsics santcelonins van mantenir el contactge amb el seu poble per seguir amb aquest contractes adquirits o per si en sorgien de nous. En aquests casos la Llevantina actuava sota el nom de La Moderna de Sant Celoni. Identifico amb expressiĂł de l'instrument que tocaven a la Cobla:
Darrere: Desconegut, Darvin Janer i Mauri [1er cornetĂ­], Joan Aniceto [1er fiscorn], Eduard Coll, LluĂ­s Tarridas i Barri [2n fiscorn] i Desconegut [flabiol, no Ă©s LluĂ­s Ballada]
Davant: Josep ("Pepet") Ballada [contrabaix], Jaume Gaig i Garreta [2n tible], Josep MÂȘ Tarridas [1er tenor i director], LluĂ­s AlmazĂĄn [1er tible] i Desconegut.
Dels tres Desconeguts, sense que els pugui fer correspondre amb la foto sĂłn: Anton FĂ bregas [2n tenor] i Joan BarcelĂł [trombĂł] tinc dos noms.


Any 1927 (2)
DĂ­ptic de la formaciĂł. Si es compara amb el dĂ­ptic del mateix any de la Cobla-orquestra Llevantina es veu que el revers Ă©s el mateix, i l'anvers Ă©s del mateix estil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!