T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 1 de juliol del 2012

LA PRINCIPAL DE SANT CELONI

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1925 (1)
ContinuaciĂł de l'Orquestra Art Musical, de Sant Celoni, que ja l'any 1922 s'havia convertit en Cobla-orquestra. Van estar actius fins a principis de 1927.
Darrere: Joan Duch i Bernada*, Teodor Vilallonga i Sendra, Francesc Guasch i Poudevida, Joan Ballada i Vila, Darvin Janer i Mauri i Joan Junyer i Padern
Davant: Miquel Felip i Carreras, Jaume Moiset i Comas ("Llens"), Juli Giralt i Corominas, Josep ("Pepet") Ballada i Vila i Anton Buhigas i Guich.
La major part d'aquesta informaciĂł provĂ© del llibre ELS PALEROS, de  Rafael JimĂ©nez i Molina, editat per l'Ajuntament de Sant Celoni l'any 2013.
* Pare de l'Eudald Duch i Torrent, trompetista tambĂ© a qui veiem en d'altres formacions en aquest blog, i avi d'en Gabriel ("Gabi") Duch i Frau, trombonista i bateria des de fa molts anys de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal].


Any 1925 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: Col·lecciĂł Jordi Mestres.


Any 1926 (1)
Portada del dĂ­ptic editat la temporada 1926-1927.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1926 (2)
Segona pĂ gina del dĂ­ptic, amb els mĂșsics retratats.
Darrere: Jaume Gaig i Garreta, Joan Ballada i Vila, Teodor Vilallonga i Sendra, LluĂ­s Ballada i Vila, LluĂ­s AlmazĂĄn i Joan Junyer i Padern
Davant: Joan GĂłmez, Darvin Janer i Mauri, Francesc Guasch i Poudevida, Josep ("Pepet") Ballada i Vila i Juli Giralt i Corominas.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1926 (3)
Tercera pàgina del díptic, amb els noms dels representants, Joan Ballada i Francesc Guasch [al qual li posen malament el cognom], que també era el director.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1926 (4)
Quarta pàgina del díptic, amb la relació del personal artístic; poso primer l'instrument d'Orquestra i després el de Cobla:
Francesc Guasch i Poudevida (director i 2n fiscorn), LluĂ­s Ballada i Vila (violĂ­ i trombĂł), Joan Ballada i Vila (violĂ­ i flabiol), Juli Giralt i Corominas (violĂ­ i 1er tenor), Josep ["Pepet"] Ballada i Vila (contrabaix), Jaume Gaig* i Garreta (flauta i 2n tible), Joan Junyer i Padern (clarinet i 1er tible), LluĂ­s AlmazĂĄn (clarinet i 2n tenor), Darvin Janer i Mauri (cornetĂ­ i 1er cornetĂ­), Joan GĂłmez (cornetĂ­ i 2n cornetĂ­) i Teodor Vilallonga i Sendra (fiscorn i 1er fiscorn).
* Li escriuen malament el cognom.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1926 (5)
Detall amb una mica més de resolució de la segona pàgina del díptic.
Darrere: Jaume Gaig i Garreta, Joan Ballada i Vila, Teodor Vilallonga i Sendra, LluĂ­s Ballada i Vila, LluĂ­s AlmazĂĄn i Joan Junyer i Padern
Davant: Joan GĂłmez i Redondo, Darvin Janer i Mauri, Francesc Guasch i Poudevida, Josep ("Pepet") Ballada i Vila i Juli Giralt i Corominas.
A la pĂ gina 2 del Diari d'Esquerra Republicana EL DIA, de data 15 de Novembre de 1930, podrĂ s llegir com un FILL DE P... de Sant FructuĂłs de Bages, un cacic esdevingut alcalde, de nom Josep Sala i Vilumara va enfonsar la vida de Francesc Guasch, i va provocar la dissoluciĂł de La Principal de Sant Celoni: el va denunciar per no interpretar la "Marcha Real" durant la missa de Festa Major (Agost de 1926), el va titllar de separatista, i va aconseguir que l'empresonessin, li prohibissin tocar i li van fer desfer la Cobla-orquestra.
Foto: Arxiu Rafel Jiménez i Molina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!