T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 9 de març del 2015

THE DELIGHT'S JAZZ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1926 (1)
Orquestrina de La Bisbal d'EmpordĂ , formada l'any 1926 per mĂșsics locals, alguns dels quals alternaven les seves actuacions en aquesta formaciĂł amb les que tenien amb la Cobla-orquestra Antiga Principal de La Bisbal i amb la Cobla-orquestra Nova Armonia. Crec que no era una formaciĂł estable, si comparem els components d'aquesta foto de 1926 i la segĂŒent de 1929.
Tocaven habitualment al SalĂł AvellĂ­, de la capital baixempordanesa, encara que tambĂ© ho feien al SalĂł del CafĂš Les DelĂ­cies, conegut com a "Can Met"* (a la foto) i en alguns pobles de la comarca. El nom traduĂŻt vindria a ser "El Jazz del plaer", o sigui que possiblement volien posar-se "El plaer del Jazz" (The Jazz's delight) i la van vessar una mica ... coses de l'Ăšpoca !
Exposo aquĂ­ l'anunci que apareixia a la pĂ gina 59 del programa de la Festa Major de La Bisbal de 1926, i en faig un detall a continuaciĂł.
* Hi van fer el debut el 7 de Febrer de 1926, segons es pot veure anunciat a la pĂ gina 3 del diari Baix EmpordĂ , de 24 de Gener de 1926.
Foto: Arxiu Comarcal del Baix EmpordĂ .


Any 1926 (2)
D'esquerra a dreta: Francesc Marjanedas i Malet (piano), Gumersind JunquĂ© i Font (trombĂł), Josep MÂȘ GalĂ­ i Frigola (violĂ­), Desconegut (trompeta) i Pere Planas i Mont (contrabaix).
Foto: Arxiu Comarcal del Baix EmpordĂ .


Any 1931
A dalt: Pere Planas i Mont (contrabaix), Magne Bosch i Vives (violoncel i jazzband) i Cecili Duran i Boada (clarinet i saxo)
A baix: Joaquim RoldĂłs i Marsillach (violĂ­), Francesc Marjanedas i Malet (piano) i Josep MÂȘ GalĂ­ i Frigola (trompeta). InformaciĂł de noms i instruments publicada al diari L'Autonomista, de 21 de Març de 1931.
Van estar actius entre 1926 i 1935.
Foto: Arxiu Comarcal del Baix EmpordĂ .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!