T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 24 de gener del 2014

LOS GRECOS


Any 1967
Conjunt de Girona, format l'any 1962, procedent del Conjunt The Rob-Roy's Quintet, que amb aquest nom (Rob Roy va ser un heroi escocĂšs que va lluitar contra els anglesos) tenien algun problema amb el pĂșblic anglĂšs quan actuaven a la Costa Brava; van canviar el nom i van continuar, de l'antiga formaciĂł, en Josep Grabalosa i en Salvador Dabau.
Actuant a l'Arbreda, de PalamĂłs, podem veure:
D'esquerra a dreta: Salvador Dabau i Caussa (piano), Joaquim RiumallĂł i Salagran (saxo tenor), Francesc Aymerich i Fuster [Francesc el Solitari"] (cantant, que segons em diu ell mateix feia una suplĂšncia), Joan Pubill (guitarra), Ángel Pazos Dorgambide (bateria) i Josep MÂȘ Grabalosa i TomĂ s (contrabaix elĂšctric o "de pal" ; tothom li deia "en Pitu Grabulosa"; va tenir molts d'anys una petita botiga de mĂșsica a la Plaça del JardĂ­ de la InfĂ ncia de Girona; a mĂ©s de vendre material musical i instruments, tambĂ© en llogava, i el primer saxo tenor que vaig tenir a les mans era un Orsi llogat a n'en "Pitu Grabulosa" per 100 Pts. al mes). 
Es van dissoldre l'any 1971. Es pot llegir un interessant article d'AgustĂ­ Constans sobre Los Grecos al diari Los Sitios de Gerona de 25 de Juny de 1982 (impossible enllaçar-lo directament, suposo que algun dia l'SGDAP descobrirĂ  com es fa, perĂČ de moment, no ho tenen resolt)
Foto: Arxiu Joaquim RiumallĂł.


Any 1968
Darrere: Salvador Dabau
Davant: Emili Corominas i Gelada, Antoni VilĂ  ("Pirro"), Esteve Esparch i Busquets, Joan Ramon VilamĂș i Pastoret i Esteve Palet i Ribas (el meu segon professor de saxo).
Foto: Col·lecciĂł Esteve Palet i Ribas.




Any 1969
PsicodĂšlic disseny de MÒDUL, amb fotografia d'ACTINI, molt d'acord amb l'inici d'una dĂšcada Ășnica en la mĂșsica occidental.
Els tres d'abaix de la primera foto: Emili Corominas, Josep Rubio i Antoni VilĂ  ("Pirro")
Els tres d'abaix de la segona foto: Joan Ramon VilamĂș, Esteve Palet i Salvador Dabau.
Foto: Col·lecciĂł Esteve Palet i Ribas.


Any 1970 (1)
Foto feta al JardĂ­ BotĂ nic Marimurtra, de Blanes, i detall de la mateixa. Tocaven sovint al Night Club Acapulco, de Blanes, i s'observa algun canvi respecte a la temporada anterior.
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Marcel·lĂ­ Trias i FĂ bregas, Salvador Dabau, Joan Ramon VilamĂș i JosĂ© LucĂ­a i Bielsa.
Foto: Arxiu Joan Ramon VilamĂș.


Any 1970 (2)
De la mateixa sessiĂł fotogrĂ fica que l'anterior.
De baix cap a dalt: Emili Corominas, Marcel·lĂ­ Trias, Joan Ramon VilamĂș, JosĂ© LucĂ­a i Salvador Dabau.
La temporada segĂŒent Joan Ramon VilamĂș, Emili Corominas i Marcel·lĂ­ Trias s'incorporarien al Conjunt Don Carlo Group y MarĂ­a JosĂ©, de manera que Ă©s probable que Los Grecos es desfessin. La temporada 1973-1974 Marcel·lĂ­ Trias i Emili Corominas es van incorporar al Conjunt Setson.
Foto: Arxiu Joan Ramon VilamĂș.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!